NESVAKIDAŠNJA PRIČA: UFC borac pobijedio depresiju i ovisnost oslobađajući robove u Kongu

Dobre priče
NESVAKIDAŠNJA PRIČA: UFC borac pobijedio depresiju i ovisnost oslobađajući robove u Kongu
.

Justin Wren (31) je bio profesionalni UFC borac i ima preko 13 profesionalnih. Imao je sreće da postane profesionalac u dobi od 18 godina, ali to ga nije ispunjavalo jer se Wren u to vrijeme borio protiv depresije i ovisnosti o drogama, a kad je imao 23 godine, pokušao je samoubojstvo.

U najgorem trenutku u životu, Justin je shvatio da želi učiniti nešto smisleno, napraviti promjenu u ovom svijetu koja je doista važna.

Njegovu pažnju privukli su problemi Pigmeja iz Konga, grupe afričkih plemena niskog rasta, koji su bili zarobljeni u ciklusu ropstva i zlostavljanja od strane plemena Mokpala. Pygmies su im uzeli zemlju, prisiljavajući ih da rade za hranu, i to od 2 male banane dnevno, koje bi cijela obitelj dijelila. Sve to da  bi ih držali gladnima i ovisnim o njihovim gospodarima. Vidjevši njihove patnje, Justin je shvatio da zna što mora učiniti. " Prije sam se borio protiv drugih ljudi, no cijelo vrijeme sam se zapravo trebao boriti zadruge", prisjeća se.

"Bilo bi ludo od nas da dođemo do robovlasnika i kažemo 'hej, želimo osloboditi svoje ljude'," objasnio je Wren ". Morao je pokazati razumijevanje prema obje strane te tako dogovoriti rješenje na obostrano zadovoljstvo. Kontaktirao je tvrtku Water4 te osnovao humanitarnu udrugu "Fight for the Forgotten" i zaposlio obje strane na kopanju bunara i izvora pitke vode. Pigmeje je tako oslobodio, a pomogao je i njihovim "vlasnicima" rješavajući sukob bez neprijateljstva.

Od početka ovog ''putovanja'' prije 8 godina, Wren je proveo nekoliko ekspedicija i dobrotvornih akcija s 'Fight for the Forgotten' kako bi pomogao plemenu Pigmy. On skupljenog novca kupio je zemljišta za Pygmije i omogućio kopanje bunara koji ne samo da će unaprijediti opće zdravlje, već i spasili djecu od umiranja od zaraznih bolesti koje se prenose vodom.

justin-wren-1

justin-wren-2

justin-wren-3

justin-wren-4

justin-wren-5

justin-wren-6

justin-wren-7

justin-wren-8

justin-wren-9

justin-wren-10

justin-wren-11

justin-wren-12

justin-wren-13

justin-wren-14

justin-wren-15

justin-wren-16

justin-wren-17

justin-wren-18

justin-wren-19

Pogledajte video:

 

Ne propustite