PORUKA ZA RODITELJE: Ove stvari naučite svoju djecu da bi ona bila sretna i zadovoljna

Mame i bebe
PORUKA ZA RODITELJE: Ove stvari naučite svoju djecu da bi ona bila sretna i zadovoljna
.

Mnogi roditelji često se nalaze u situacijama kada žele pomoći svom djetetu, ali se boje da ne pogoršaju stvari. Vrlo je normalno i prirodno da roditelji žele zaštititi svoju djecu, ali postoje situacije u kojima moraju dopustiti da sami rade stvari. Možemo ih samo podupirati i podučiti im kako se nositi s različitim izazovima kako bi se mogli zaštititi u budućnosti.

Ovih 7 pravila pomoći vašem djetetu da postane sretna i samopouzdana odrasla osoba.

7. Saznajte kako reći "Ne".

 

d

Problem: Drug iz razreda pita vaše djetete da mu pusti da varaju tokom testiranja. Ako vaše dijete pristane pomoći, nastavnik će dobiti 2 identična listova odgovora i smanjit će ocjenu za oba učenika.

Rješenje: Objasnite svom djetetu da sebe i svoj trud podcijeniti jer oni „ je proveo puno vremena u pripremi za test i netko želi koristiti svoje znanje za vlastitu korist. Da naučite svoje dijete da kaže "ne", predlažemo da oni nešto odgovaraju rečenicom: "Još nisam završio. Nemoj me odvraćati. "Takva fraza omogućit će vašem djetetu da se osjeća sigurno i nitko ga neće moći manipulirati.

6. Saznajte kako koristiti povratak koji će ih ostaviti bez riječi.

 

d1

Problem: Skolski drugari vašeg djeteta uvijek ga zlostavljaju i zabavljaju se. To rezultira da vaše dijete ne želi ići u školu zbog emocionalne boli uzrokovane drugim učenicima.

Rješenje: U takvim situacijama, roditelji se ne bi trebali miješati izravno u sukob kako se stvari ne bi pogoršale. Objasnite da je, zapravo, to nasilnik koji ima problem jer žele izgledati sjajno, čineći vas tužnim i prestrašenim. Dijete bi trebalo pokazati da se riječi zlostavljača ne bi trebale uzrujati. Ako se dijete smije dok gleda zlostavljača izravn pravo u oči i pokazuje da im da ih se ne boji, ostali članovi razreda izgubit će interes jer neće vidjeti nikakvu reakciju.

5. Ocjene nisu najvažnije.

 

d2

Problem: Svaki put kada dijete dobije loše ocjene, počinje plakati jer se nije uspjelo bolje uraditi. Boji se reći svojim roditeljima o njihovoj ocjeni jer ne želi biti kažnjen.

Rješenje: Mnogi roditelji natjeravaju djecu da se boje loših ocjena bez da to shvate. Naravno, znanje je važno, ali djeca se ne bi trebala bojati pokazati loše ocjene. Roditelji ne bi trebali vikati na svoju djecu niti ih kazniti za lošu ocjenu. Pokažite svom djetetu da je vaša ljubav iznad svih postignuća učenja. Samo kažite, "Nije uspjelo dobiti dobru ocjenu? Nemoj biti uzrujana. Vi ćete sljedeći put noktijeti! "A vaše dijete neće se bojati poteškoća u budućnosti.

4. Saznajte kako pomoći i braniti one koji su slabiji.

 

d3

Problem: Dijete vam govori da njihovi kolege iz razreda buloziraju dječaka. Vaše dijete zna da je pogrešno, ali ne znaju kako pomoći i boje se pokušati.

Rješenje: Mnoga se djeca boje obraniti one koji su slabiji jer ne žele riskirati da postanu druga žrtva. Odrasli osjećaju isti strah kada, primjerice, vidimo da ljudi vrijeđaju one koji dolaze iz nižih društvenih skupina, tako da samo slijepe oči. Zato moramo objasniti da je vrlo važno suosjećati i biti spremni pomoći. Zamolite svoje dijete da pomaže oko kuće i neka bude odgovorna za nešto: njihov brat, brat ili rođak.

3. Volite ono što radite.

d4

 

Problem: Stalna rutina škole, atletskih klubova, mentora i domaćih zadaća čini vašem djetetu umorno i iscrpljeno. Sve što želi je da se opusti ili provedete vrijeme sa svojim prijateljima.

Rješenje: Roditelji žele da njihova djeca budu sretni i postižu odlične rezultate, pa zato omogućuju djetetov raspored s što je moguće više aktivnosti. Ali takav pristup ne pokazuje djeci da samo one stvari koje vole mogu uistinu donijeti im radost i uspjeh. Neka vaše dijete provede jedan sat dnevno na hobi koji vole poput računalnih igara, sportova ili umjetnosti i obrta.

2. Vježbanje je dio života.

d5

 

Problem: Vaše dijete je previše stidljivo i rezervirano. Vole ostati kod kuće umjesto da vide svoje prijatelje.

Rješenje: Predložite da isprobate timski sport. Skupina djece koja imaju iste interese imat će dobar utjecaj na vaše dijete. Štoviše, sport doprinosi razinama povjerenja vašeg djeteta. Roditelji ne smiju zaboraviti da se moraju sjetiti zbog želja njihovog djeteta i omogućiti im da izaberu aktivnosti za koje doista vole. Ako vaš sin voli plesati, neka pleše, nemojte ga natjerati da zahvati bejzbol. Drugim riječima, on će mrziti sve što je povezano s sportom.

1.Volite sebe

 

d6

Problem: "Mary ima lijepu kosu, Kateove su oči tako velike i ružne." Prije ili kasnije, sva se djeca počinju uspoređivati s drugom djecom i to može postati problem u budućnosti.

Rješenje: Sva djeca, bez obzira na spol, žele biti privlačni i nadareni. Ne zaboravite reći svojoj djeci da su lijepe. Ako vaše dijete ima idol, pokaži im svoje bebe fotografije ili fotografiju bez Photoshopa. Takvi primjeri pokazuju da ono što nas čini prekrasnim nije naše savršenstvo, ali to je jedinstveno ono što stvarno jesmo.

Što želite da vaša djeca znaju prije ulaska u život odraslih? Podijelite svoje misli u komentarima!

Ne propustite