Naučnici konačno otkrili kako je Michael Jackson uspio izvesti ovaj nagib!

Kiosk
Naučnici konačno otkrili kako je Michael Jackson uspio izvesti ovaj nagib!
.

Tajna hit pokreta Micheale Jacksona je otkrivena konačno, sad je već postalo jasno kako je uspio odraditi nagib iz vido spota Smooth Criminal.

Kralj popa, Michael Jackson, muzičar kojeg su svi oponašali, posebno svaki njegov plesni korak. Michael je bio jako vješt plesač, i u većini svojih spotova sudjelovao je u koreografiji. U nizu misterija kojeg su ga pratile, posebno nerazjašnjena bila je ona njegovog slavnog pokreta, nagiba iz video spota Smooth Criminal. Magneti u cipelama, konopi s kojim su ga pridržavali, samo su dio mogućih objašnjenja.

michael-jack-smooth-criminal

A ovo su otkrića stručnjaka. Kad bi neko pokušao izvesti taj poznati pokret i nagib iz spota Smooth Criminala, primijetio bi kako taj poseban položaj i snaga koja je potrebna za zauzimanje te poze, nije posebno opterećenje za leđne mišiće, već predstavlja opterećenje za Ahilovu tetivu.

Time je sagibanje limitirano, pa čak i u slučaju kada je netko sličnih atletskih mogućnosti kao Kralj popa.

maxresdefault

Dodatnu fleksibilnost njemu je omogućila upravo povišena obuća. V oblikovan prorez na dnu svake pete njegovih cipela imaju poseban dio koji ga drži čvrsto na zemlji i omogućuje mu naginjanje prema naprijed, zbog težine koja prkosi gravitaciji.

"Nekoliko njegovih fanova uključujući i autore pokušali su kopirati ovaj potez i nisu uspjeli, a često su se zapravo i ozlijedili u svojim pothvatima. Šanse za ozljedu gležnja su ozbiljne. Potrebna vam je dobra snaga trbušnih mišića i potpora gležnjeva. Nije to tako lak trik", naglašavaju stručnjaci za istraživanje u Chandigarhu, Indija, piše BBC.

 

.

 

Ne propustite