NEKE SU UŽASNE: 10 tajni restorana s brzom hranom koje vam osoblje nikada neće reći!

Kiosk
NEKE SU UŽASNE: 10 tajni restorana s brzom hranom koje vam osoblje nikada neće reći!
.

Svaka moderna osoba zna što je brza hrana. Ritam suvremenog života potiče ljude da cijene brzinu, jednostavnost i zasićeni okus.

Međitim, pogledajte trikove koje koriste fast-food restorani. Bolje je da ne konzumirate ovu vrstu hrane.

10. Najbolje vrijeme za brzu hranu.

f1

Savršeno vrijeme za odlazak u restoran brze hrane je tijekom tzv. "zauzetih sati" (vrijeme između 11:00 i 13:00 i od 6:00 do 8:00). Nije lako dobiti stol, ali ovo je vrijeme kada se poslužuje svježa hrana.

9. Ako želite svježe krumpiriće, naručite ih bez soli.

f2

Krumpirići se sole odmah nakon što se cijela tura spremi, a osoblje će morati napraviti novu posebno za vas.

8. Miris iz kuhinje dio je marketinške strategije.

f3

Prolazeći nekim mjestom gdje se kuha brza hrana, teško je odoljeti iskušenju mirisa ukusne hrane. To se događa s razlogom. Na nekim mjestima vrata se ostavljaju namjerno otvorena.

7. Coca-cola je jeftinijaod čaja jer stimulira apetit.

f4

U fast food restoranima, gazirani sokovi su obično jeftiniji od čaja. To je zato što žele da ljudi kupuju više gaziranih pića: nemoguće je ugasiti žeđ sa slatkim sokom (i ponovo ćete ga kupiti). Također, ugljični dioksid stimulira apetit.

6. Pomfrit sadrži 19 sastojaka.

f5

Legendarni okus brze hrane s krumpirićima postiže se miješanjem oko 20 sastojaka. Krumpir je osnovni. Drugih 18 su neke masti, aditivi i pojačivači okusa, što ovu hranu ne čini potpuno bezopasnom.

5. Nije najbolja odluka biti ''rana ptica''.

f6

Rano-ranjenje je dobra stvar, ali ne kada je riječ o brzoj hrani. Ne idite u fast food restorane odmah nakon otvaranja: oni čiste kuhinjsku opremu agresivnim hemikalijama koje mogu ostati na kuhinjskim strojevima i radnim plohama ujutro i idu ravno na vašu hranu.

4. Brza hrana danas je kaloričnija nego prije 30 godina.

f7

Danas su se porcije naše omiljene hrane povećale, pa tako i količina kalorija u njima. Na primjer, cheeseburger sadrži 75% više kalorija u usporedbi s "prethodnikom" iz 1980-ih. Prije 20 godina, prženi krumpirići bile su 2 puta manje kalorični. Pizza je 'stekla' 70% više kalorija.

3. Količina šećera u milkshakeu premašuje dnevnu vrijednost za 2-3 puta.

f8

Milkshake je jedna od klasičnih  ponuda u fast food restoranima. Posebno je popularan u ljetnim mjesecima.

Dnevna norma šećera je oko 1-2 oz, dok jedan serviran milkshake sadrži oko 3 oz šećera.

2. Sve je ukusnije kada jedete rukama.

f9

Znate zašto nema vilica i noževa u fast food restoranima? Jedan mogući odgovor je da kada osoba jede sa rukama, dobiva više zadovoljstva i, kao rezultat, jede više.

1. Aparati za sok su užasno prljavi.

f10

Aparate za sok u fast food restoranima je teško oprati. Zamislite koliko bakterija, klica i plijesni sadrže. Slatko okruženje čini vrlo dobre uvjete za ove "stanovnike".

 

Ne propustite