PRAVI ČOVJEKOV PRIJATELJ: Ako mislite da psi ne mogu biti superheroji, onda obavezno ovo pogledajte

Kiosk
PRAVI ČOVJEKOV PRIJATELJ: Ako mislite da psi ne mogu biti superheroji, onda obavezno ovo pogledajte
.

Većina pasa su dobri psi koji ne bi nikada nikog povrijedili.

Nažalost, ponekad se psi ponašaju agresivno prema drugim psima ili ljudima.

Kada krupan pas ponavlja taj obrazac ponašanja, to može postati strašno. To je dovoljno da vlasnici krupnih, agresivnih pasa ponekad moraju odlučiti da li je dijeljenje doma s takvim psom sigurno za njihovu djecu.

Catherine Svilicic je razmišljala o tome kada se njihov porodični pas, udomljen samo nekoliko dana ranije, ponio izrazito agresivno prema jednom od njihove djece.

U oktobru 2007. godine Catherine je uživala u stražnjem dvorištu.

Njena sedamnaestomjesečna kćerka Charlotte se igrala sama. U dvorištu je bio i nov dodatak njihovoj porodici – zanemarivani Dobermann koji je dobio ime Khan.

pas

Catherine je udomila psa četiri dana ranije.

Njegov život je prije toga bio užasan i bilo je očigledno da ga je prethodni vlasnik tukao i pothranjivao.

Onda se desilo nešto što je u sekundi uništilo inače prelijep dan.

„Khan se zaista koncentrisao i agresivno je pristupao prema Charlotte i pokušavao ju je podbosti ali nije mu uspijevalo, tako da ju je uhvatio za pelenu i bacio je metar dalje,“ rekla je Catherine Svilicic za australijske novine Adelaide Now.

Majka je bila šokirana ponašanjem psa. Međutim, kada je spustila pogled vidjela je nešto kako se kreće ispod kuće – zmija otrovnica.

Iznenada je Khan bučno zajecao od boli.

pas2

Catherine je uskoro shvatila da se Khan žrtvovao i spasio malenu djevojčicu od kraljevske smeđe zmije, jedne od najopasnijih zmija otrovnica na svijetu.

Nasreću, Catherine je uspjela Khana odvesti veterinaru prije nego je bilo prekasno. Khan je dobio protuotrov i preživio je.

Da se Khan nije ponio tako hrabro, zmija bi umjesto njega ugrizla Charlotte.

Bez obzira na to što je Khan bio u obitelji tek četiri dana, bio je spreman da zaštiti Charlotte od opasnosti. Pravi heroj!

 

Ne propustite