UPOZORENJE METEOROLOGA! SNAŽNO NEVRIJEME U OVOM DIJELU SRBIJE: Bujice oštetile puteve

Region
UPOZORENJE METEOROLOGA! SNAŽNO NEVRIJEME U OVOM DIJELU SRBIJE: Bujice oštetile puteve
.

SRBIJA - RHMZ je ranije danas objavio da na teritoriji cijele Srbije treba očekivati grmljavinu i kiša. Naime, Republički hidrometeorološki zavod izdao je posljednje upozorenje u kojem navodi da se u narednih sat vremena na području Valjeva, Ljiga i Užica očekuju jaki pljuskovi, grmljavina i grad.

s

Inače, olujno nevrijeme praćeno jakom kišom i gradom zahvatilo je oko 15 sati i 30 minuta Novu Varoš i okolinu.

s

Za tridesetak minuta koliko je oluja trajala pala je velika količina kiše i grada veličine lješnika od koga se se zabijelile livade vrtovi.

Bujice koje su nastale od kiše nanijele su velike štete seoskim putevima a za sada nema izvještaja o štetama na poljoprivrednim kulturama.

Podsjetimo, RHMZ je ranije danas objavio da na teritoriji cijele Srbije treba očekivati grmljavinu, a kiša je najavljena u Bačkoj, Sremu, Šumadiji, zapadnoj, istočnoj, jugoistočnoj i jugozapadnoj Srbiji, ali i na Kosovu i Metohiji.

 

Iz RHMZ savjetuju sve one koje planiraju aktivnosti, a koje zavise od vremenskih uslova, da nastave sa praćenjem očekivanih meteoroloških promjena.

 

U srijedu 23. maja crveni meteoalaram

s1

RHMZ je za srijedu upozorio crvenim meteoalarmom na obilne padavine u jugozapadnoj Srbiji, dok su u zapadnoj, jugoistočnoj Srbiji i na Kosovu na snazi narandžasti meteoalarm. U ostatku zemlje je žuti.

Ne propustite