ŽENE OPREZ! Ovo je OSAM SIMPTOMA koje ne smijete ignorirati, UKAZUJU NA OZBILJNE BOLESTI!

Praktična žena
ŽENE OPREZ! Ovo je OSAM SIMPTOMA koje ne smijete ignorirati, UKAZUJU NA OZBILJNE BOLESTI!
.

Savremeni način života tako je užurban da teško možemo naći vremena za pauzu i slušanje našeg tijela. Čak i ako se nešto u našem tijelu mijenja, to ne primijetimo ili samo mislimo da će sve biti u redu. No, postoje neki simptomi koji ukazuju na ozbiljne bolesti i ne bismo ih trebali zanemariti.

Neobjašnjiv gubitak težine

s1

Nema mnogo žena koje će se uzrujati zbog gubitka težine. Ali ako se to desi iznenada, bez promjene prehrane i vježbanja, morate obratiti pozornost na to. Razlozi mogu biti različiti: hronični stres, dijabetes, rak, i tako dalje. Preporučljivo je odmah posjetiti liječnika.

Hronični umor

s2

Ponekad se svi osjećamo stvarno iscrpljeno, ali ako ste umorni za više od 2 sedmice (čak i ako ste spavali dovoljno), bolje posjetite liječnika. Ovo mogu uzrokovati: problemi sa štitnjačom, bolesti srca ili nedostatak vitamina D.

Promjene dojki

s3

Svaka bi žena trebala napraviti redovni samopregled dojki jednom mjesečno. Ako uočite bilo kakve promjene (boja, oblik, grudice i tako dalje), posjetite doktora

Pomanjkanje daha i vrtoglavica tokom jednostavne vježbe

s4

Ako i lagana tjelesna aktivnost poput penjanja na 2. kat izaziva vrtoglavicu i kratkoću daha, preporučljivo je posjetiti liječnika jer ti simptomi mogu ukazivati ​​na astmu ili bolesti srca.

Ubrzani otkucaji srca

s5

Ako se ovo dešava tokom vježbanja ili kada ste nervozni to je normalno. Ali ako uvijek osjećate ubrzan rad srca bez utjecaja tih čimbenika, svakako biste trebali obratiti pozornost na to.

Madež koji se mijenja

s6

Ako ste primijetili novi i neuobičajeni madež ili je stari promijenio oblik ili boju, trebali biste posjetiti stručnjaka.

Nadutost

s7

Svi smo se osjećali napuhani nakon obilne večere. Ali ako vaša nadutost nije povezana s obrokom, možda imate problema s jajnicima. Osim toga, ako iznenada počnete biti rano siti ili osjetite bol u zdjelici, odmah posjetite liječnika.

Iznenadni gubitak vida

s8

Ako primijetite da se vaš vid promijenio iznenada ili ako vam se slika dupla, trebali biste posjetiti stručnjaka. Ako je popraćen gubitkom ravnoteže, vrtoglavice, govornih problema, promjena u izrazima lica i ukočenosti jedne strane vašeg tijela, nazovite hitnu pomoć odmah: ti znakovi su simptomi moždanog udara.

 

Ne propustite