RECEPT ZA PREUKUSNU KREMPITU: Napravite je u tren oka i zasladite sa porodicom

Kuharica
RECEPT ZA PREUKUSNU KREMPITU: Napravite je u tren oka i zasladite sa porodicom
.

Za ovaj preukusni kolač vam ne treba puno vremena, ali vam garantujemo da je osvježvajući zalogaj...

SASTOJCI KOJI ĆE VAM BITI POTREBNI:

-1 paket od 500 grama lisnatog tijesta

Za kremu vam je potrebno:

  • 9 jaja
  • 4 kesice vanilijinog šećera
  • 8 kašika brašna
  • 6 kašika gustina
  • 2 litra mlijeka i
  • 18 kašika šećera

PRIPREMA:

Odledite lisnato tijesto, razvaljajze ga i ispecite na okrenutom plehu desetak minuta na 175 stepeni, dok ne dobije zlatnu boju.

Tijesto potom stavite na prethodno zagrijanu rernu.

Priprema kreme: 9 žumanjaka, 4 vanilijin šećera, 8 kašika oštrog brašna i 6 kašika gustina (a možete koristiti i brašno, u tom slučaju 14 kašika brašna) pomiješajte sve.

Smijesu umiješajte u 2 litra mlijeka i kuhajte oko 15 minuta uz stalno miješanje.

Kad bude kuhana, u vrelu smjesu dodajte snijeg od 9 bjelanjaka i 18 kašika šećera, ručno - ne mikserom!

Izlijte kremu na pečeno lisnato tijesto, poklopite drugim listom lisnatog tijestaizrezanim na kvadrate. Pospite šećerom u prahu.

DODATNI SAVJET: Istu kremu možete koristiti i za princess krofne.

image14

Ne propustite