RECEPT ZA PREUKUSNU KREMPITU: Napravite je u tren oka i zasladite sa porodicom
Za ovaj preukusni kolač vam ne treba puno vremena, ali vam garantujemo da je osvježvajući zalogaj...
SASTOJCI KOJI ĆE VAM BITI POTREBNI:
-1 paket od 500 grama lisnatog tijesta
Za kremu vam je potrebno:
- 9 jaja
- 4 kesice vanilijinog šećera
- 8 kašika brašna
- 6 kašika gustina
- 2 litra mlijeka i
- 18 kašika šećera
PRIPREMA:
Odledite lisnato tijesto, razvaljajze ga i ispecite na okrenutom plehu desetak minuta na 175 stepeni, dok ne dobije zlatnu boju.
Tijesto potom stavite na prethodno zagrijanu rernu.
Priprema kreme: 9 žumanjaka, 4 vanilijin šećera, 8 kašika oštrog brašna i 6 kašika gustina (a možete koristiti i brašno, u tom slučaju 14 kašika brašna) pomiješajte sve.
Smijesu umiješajte u 2 litra mlijeka i kuhajte oko 15 minuta uz stalno miješanje.
Kad bude kuhana, u vrelu smjesu dodajte snijeg od 9 bjelanjaka i 18 kašika šećera, ručno - ne mikserom!
Izlijte kremu na pečeno lisnato tijesto, poklopite drugim listom lisnatog tijestaizrezanim na kvadrate. Pospite šećerom u prahu.
DODATNI SAVJET: Istu kremu možete koristiti i za princess krofne.