Keks torta s jabukama

Kuharica
Keks torta s jabukama
Predstavljamo vam recept za odličan desert – Keks torta s jabukama

Potrebno je: 

  • 250 g keksa (tipa petit beurre) bez glutena,
  • 200 g kiselih jabuka,
  • cimet,
  • med,
  • badem i suhe šljive po želji.

Priprema: 

  • Jabuke oljuštite i izribajte, a potom ih stavite u odgovarajuću posudu i nalijte malo soka od jabuke.
  • Nakon toga ih začinite cimetom, bademom i suhim šljivama.
  • Kompot kuhajte oko 20 minuta, a potom jabuke ocijedite od soka u kom su se kuhale.
  • Keks natopite u preostalom soku.
  • Kada to uradite, pravite kolač tako što ćete u tepsiju stavljati red keksa, a zatim red fila od jabuke, dok ne potrošite predviđenu količinu.
  • Kolač potom dobro ohladite u frižideru, a neposredno prije serviranja prelijte ga medom.

Izvor: Life Content

Ne propustite