Crnadak na Strateškom dijalogu o Zapadnom Balkanu: Naglasio važnost poštovanja Dejtonskog sporazuma

Vijesti
Crnadak na Strateškom dijalogu o Zapadnom Balkanu: Naglasio važnost poštovanja Dejtonskog sporazuma
.

Na Strateškom dijalogu o Zapadnom Balkanu održanom danas u Sofiji učestvovao je ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, Igor Crnadak.

Ministar Crnadak je u svom izlaganju najviše pažnje posvetio potrebi da reforme i evropski put Bosne i Hercegovine što prije donesu konkretan napredak u svakodnevnom životu ljudi. Ministar je istakao da je veoma važno da se u Bosni i Hercegovini ozbiljnije pristupi pitanju borbe protiv korupcije, te je naglasio važnost poštovanja Dejtonskog sporazuma i ustavne podjele nadležnosti u Bosni i Hercegovini.

crnadak

Strateški dijalog otvorio je predsjednik Vlade Republike Bugarske Boyko Borissov, a u dijalogu su učestvovali i predsjednici vlada Republike Srbije Ana Brnabić i Crne Gore Duško Marković, zamjenik premijera Republike Makedonije Kocho Angjushev, ministar vanjskih poslova Republike Albanije Ditmir Bushati, državni ministar za Evropu i Ameriku Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske Sir Alan Duncan, ministar pravde Republike Slovenije Goran Klemenčić, kao i ministar Republike Bugarske za predsjedavanje Savjetom Evropske unije Lilyana Pavlova.

Ne propustite