Nevin je proveo 27 godina u zatvoru: Kad su ga konačno oslobodili svi su plakali, a sudnicom se prolomio pljesak!

Kiosk
Nevin je proveo 27 godina u zatvoru: Kad su ga konačno oslobodili svi su plakali, a sudnicom se prolomio pljesak!
.

Muškarac po imenu John Bunn u zatvoru je proveop 27 godina, zbog zločina koji nije počinio. A kada ga je oslobodila optužbi, zaplakala je i sutkinja....

Naime, Amerikanac John Bunn je proveo 17 godina u zatvoru te deset godina u disciplinskom centru zbog zločina kojeg nije počinio.

A sutkinja je rekla da su cijelo vrijeme držali pogrešnog čovjeka.

scarcella2-articlelarge

Bunn je osuđen iako se otisci prstiju s mjesta zločina nisu poklapali s njegovim niti s otiscima njegova prijatelja. U jednom je trenutku svjedok opisao zločinca kao muškarca svijetle puti u 20-ima.

Bunn je s 14 godina osuđen za drugostupanjsko ubojstvo policajca koji nije bio na dužnosti 1991. godine. Optužen je da je zajedno s tinejdžerom Roseanom Hargraveom prisilio Rolanda Neischera i partnera Roberta Crossona da izađu iz vozila i pucao na njih, a zatim su, prema presudi, ukrali automobil. Neischer je preminuo, dok je Crosson preživio te je bio jedini svjedok.

bunn-glenn-rebecca

Kada je slučaj ponovno otvoren 2016. godine nakon što je otkriveno da je glavni detektiv u tom slučaju, Louis Scarcella, koristio lažnu i obmanjujuću praksu dok je radio u njujorškoj policiji. Bunn je u utorak oslobođen optužbi. Na stotine Scarcellinih slučajeva ponovno je otvoreno te su mnoge presude sasvim drugačije.

johnn

''Želim vam zahvaliti jer se 27 godina borim za život'', rekao je Bunn kroz suze, a onda je zaplakao i tužitelj. Nakon što je sutkinja pročitala odluku da je slobodan, Bunn je došao do nje, uhvatili su se za ruke, a on je zatim pognuo glavu i zaplakao. Sudnicom se prolomio pljesak.

john-bunn-800x445

‘Imali ste tada samo 14 godina. Ovo se nikada nije trebalo dogoditi’, rekla mu je.

nevin

Pogledajte u videu kako je izgledao ovaj događaj:

 

Ne propustite