Riješite se želučane kile i oslobodite se bolova: EVO KAKO!

Porodica i zdravlje
Riješite se želučane kile i oslobodite se bolova: EVO KAKO!
.

Hijatalna hernija ili želučana kila je neprirodno izbočenje dijela želuca kroz ošit, odnosno mali otvor u ošitu koji se zove hijatus.

zeluda4

Uzrok nastanka hijatalne hernije je nepoznat, ali može biti posljedica ozljede ili urođene mane. Hijatalna hernija obično ne zahtijeva liječenje, a posljedice se mogu liječiti homeopatski.

zeludac

Kada odete ljekaru oni će vas uputiti na snimanje i reći treba li ili ne na operaciju (u većini slučajeva reci će ne) i da treba da jedete manje i šetate poslije obroka i sl. Vratit ćete se od ljekara isto s problemom koji imate. Međutim ovo da riješite na provjeren način.

Tehnika koja će vam pomoći da vam se momentalno stanje popravi je sljedeća:

zelidac1

Ove tri vježbe se rade jedna iza druge svakodnevno:

PRVA VJEŽBA:

Lezite na krevet na trbuhu (stomaku), s glavom okrenutom u lijevu ili desnu stranu, kako vam je lakše. Neka vas neko izmasira, imaju dvije zile koje su vam natekle, one se kreću uz kičmu, jedna osoba treba prvo da vas izmasira makar 5 minuta (ako ne može duže) i proba da malo povlači te žile na gore. Malo nek ih pomjera. U početku one su otečene i napete, ne mogu ni da se pomjere, a poslije počnu da se opuštaju.

zeludac2

DRUGA VJEŽBA:

Lezite u isti položaj i ruke stavite ravno pored tijela. Sada vratite noge nazad i uhvatite ih rukama, držite ih čvrsto tako da vam pete udaraju u zadnjicu. Osjetit ćete kako su vam žile u nogama zategnute i imat ćete utisak da hoće da "puknu", to je prvi znak da želudac nije na svom mjestu. Držite ih tako što više možete. Osjetit ćete kako vam lupa želudac jer nije na svom mjestu, ali ga ovom vježbom vraćate.

zeludac3

TREĆA VJEŽBA:

Veoma važna, ali mora se raditi poslije ove prethodne jer ima bolje dejstvo. Okrenite se iz ležećeg položaja na trbuhu na stranu, malo odmorite. Potom neka vas neko pridigne i postavi da lezite na leđima dva jastuka (blagi nagib) ili se vi sami pridignite polako ako nemate nikog na ta dva jastuka.

zeludac

Noge malo savijte u koljenima, kao kada citate knjigu s koljena i sl. Onda uzmite jedan lončić ili široku keramičku šolju.

Onda napipate želudac gdje lupa i gdje je, i na go stomak ispod želudca stavite šolju i OKRENITE 1 PUN KRUG, kao kada pravite krofne i tako DRŽITE minimum pola sata ili 45 minuta.

zeludac5

OBAVEZNO: Pokrijte se jorganom ili ćebetom za vrijeme ove vježbe jer vam je stomak otkriven i vidjet ćete kako vam prija toplota i ta vježba. Kada skinete šolju sa stomaka okrenite se bočno i tako sa savijenim nogama malo se skupite i odležite malo. Nemojte naglo ustajati.

Nakon ove vježbe osjećate se preporođenim i iako će vam odmah biti lakše ne prekidajte proces.

zeludac6

VAŽNO:

Za vrijeme  tih 10ak dana NE DIŽITE NIKAKAV TERET!

Jedite manje, ali češće. Blago bez soli, ljutih i jakih začina. Ni slučajno: kafa, gazirani sokovi, alkohol.

Ovu tehniku morate primjenjivati minimum 3x dnevno 10-15 dana.

 

Ne propustite