Da li vam neko ulazi na profil: Samo uključite OVU opciju i saznat ćete ko je uljez! (FOTO)

Tech
Da li vam neko ulazi na profil: Samo uključite OVU opciju i saznat ćete ko je uljez! (FOTO)
.

Ako mislite da vam je neko hakovao nalog i otkrio šifru te zbog toga može stalno da posjećuje vaš profil, te zbog toga treba da uradite sljedeće, aktivirajte jednu lukavu opciju u podešavanjima.

f3

Za sve vas koji sumnjate da vam neko često "švrlja" po Facebook profilu već odavno postoji prosto rješenje za dolazak do odgovora.

f4

Niste sigurni da li vaš Facebook profil koristi još neko? Da imate problem s hakerom koji iz nekog razloga može pristupiti vašem profilu? Ovo je spas za vas. U samo dva prosta koraka možete saznati odgovor koji je često vrlo zabrinjavajući.

ff

Evo šta treba da uradite, vrlo jednostavno otvoriti opciju Security, a potom Where You're Logged In (ili menaged active sessions) i tako ćete vidjeti s kojih IP adresa ste trenutno logovani na Facebook.

f

Ako ste, primjera radi, boravili u Zenici ili nekom drugom gradu i na ovom popisu vidite baš taj grad, onda ste vjerovatno bezbjedni – možda se sami prijavili na Facebook koristeći lokalni wireless.

Ukoliko, pak, na listi postoji neki grad u kojem definitivno niste bili u navedenom terminu, onda vam je najbolja opcija promjene pristupnih podataka. Novi password riješit će problem, ali i pozvati na oprez prilikom narednog logovanja daleko od kuće. Oprez, u svakom slučaju.

Ne propustite