Mršavljenje ne ide kako biste htjeli: 5 razloga zbog kojih ne možete da smršate

Praktična žena
Mršavljenje ne ide kako biste htjeli: 5 razloga zbog kojih ne možete da smršate
.

Jeste li već isprobali sve postojeće dijete, uključujući one bez ugljikohidrata, bez masnoća i one s malo proteina? Ako ste slijedili dijetu bez čvrste hrane ili pokušali računati kalorije svakog obroka, a ipak na neki način svi pokušaji da izgubite težinu nisu bili uspješni do sad, možete shvatiti da nešto nije u redu sa svim tim tehnikama.

ss

1. Jedite proteine ​​i ugljikohidrate zasebno.

s

Ljubitelji zasebne prehrambene prehrane su sigurni da biste trebali jesti proteine ​​i ugljikohidrate zasebno, inače ćete morati brinuti o truljenju hrane u želucu.

Međutim, jednostavna načela anatomije potpuno uništavaju ovu teoriju. Razina želučane kiseline u vašem želucu čini proces truljenja nemogućim, a postoji duodenum između vašeg želuca i tankog crijeva koji savršeno probavlja proteine, ugljikohidrate i masti istodobno. Nadalje, potrebni su različiti enzimi za probavu proteina i ugljikohidrata.

Što učiniti: zaboravite na odvajanje hrane koju jedete. Ako jedete proteine ​​i ugljikohidrate zasebno, vaš probavni sustav ne može ispravno raditi, a samo ćete dobiti probleme s trbušnim umjesto da vidite pozitivne rezultate gubitka tjelesne težine.

2. Ne koristite nož kad jedete.

 

s1

Naš mozak treba oko 20 minuta da shvatimo da smo nešto pojeli i da procjenjujemo koliko je pun naš želudac. No, tijekom tih 20 minuta često jedemo toliko hrane tako da naš mozak počinje signalizirati prejedanje.

Što učiniti: izrezati svaki obrok koji jedete u male komadiće i koristiti nož. Prvo, to će proces hranjenja sporije i potaknuti probavu. Drugo, čini vam se da ste jeli više nego što zapravo jeste.

3. Vi jedete previše zdrave hrane.

 

s2

Možda mislite da jedete li samo salate, steamed ribu i svježe voće, ne biste trebali brinuti o težini uopće, ali, nažalost, to nije istina.

Jedna žlica maslinovog ulja sadrži oko 150 kilokalorija, ima istu količinu kalorija u polovici velikog avokada. Ako dodate rajčicu, krastavac i sjemenke bundeve kako biste napravili salatu, lagani zalogaj od povrća pretvorit će se u pravu večeru od 500 kilokalorija.

Što učiniti: studije pokazuju da previše jelo, bez obzira jeste li pojesti slatkiše ili povrće, opasno je za vaše zdravlje i također utječe na struk. Dakle, ako želite ostati u formi, uvijek biste trebali obratiti pozornost na veličinu dijela.

4. Volite detox dijete.

 

s3

Svježi sokovi i smoothies svakako su korisni za vas, ali ne u slučaju kad vam se dijeta sastoji samo od njih. Ako slijedite ovu vrstu prehrane, vaše tijelo gubi vodu i mišićnu masu umjesto masti. Na kraju ćete brzo vratiti težinu koju ste izgubili.

Što učiniti: umjesto sokova, odaberite cijelo povrće i voće. S njima, vaše tijelo će dobiti sve potrebne vitamine i vlakna, što je važno za glatku probavu.

5. Brojite kalorije.

 

s4

Sadržaj kalorija hrane broji se spaljivanjem uzorka proizvoda u hermetičkoj komori. Ova količina kalorija obično se piše na naljepnici prehrambenih činjenica na proizvodu. Međutim, nitko ne može računati koliko će vam kalorija probušiti vaše tijelo.

Također, ne možete računati precizno koliko kalorija spali tokom uobičajenog dana. Zato proces brojanja kalorija neće vam pomoći da izgubite koliko god želite.

Što učiniti: prilikom odabira proizvoda obratite pažnju na to koliko je zdrav i koliko vitamina i mikronutrijenata sadrži umjesto koliko kalorija postoji. Ne zaboravite da će vam nekoliko šampanja badema biti puno zdravije od pola čokolade, iako oboje sadrže 300 kilokalorija.

Što vam je pomoglo da izgubite dodatnu težinu i dobijete manji struk? Podijelite svoj savjet u komentarima!

Novi.ba

Ne propustite