"Srbija će čuvati svoju nezavisnost" Vučić rekao Putinu da Srbija neće ući u NATO (VIDEO)

Region
"Srbija će čuvati svoju nezavisnost" Vučić rekao Putinu da Srbija neće ući u NATO (VIDEO)
.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je danas iz Rusije da se Srbija neće pridružiti Sjevernoatlantskom savezu. 

Vučić je, prilikom susreta s ruskim kolegom Vladimirom Putinom u Moskvi, rekao "Srbija će čuvati svoju nezavisnost, Srbija će čuvati svoju vojnu neutralnost i neće postati član NATO-a niti bilo kojeg drugog vojnog saveza".

Putin se pak prigodno podsjetio "slavnih stranica povijesti kada su se Srbija i Rusija zajedno borile protiv zajedničkog neprijatelja, koje su, naravno, zadržane u sjećanju obaju naših naroda". Vučićeva odluka potvrda je da se Beograd ne misli udaljavati od Moskve, kojoj je tradicionalno sklonija nego Washingtonu - pogotovo nakon vojne akcije NATO-a na Srbiju 1999.

Podsjetimo, Vučić je u Moskvu došao na Putinov poziv, na veliku vojnu paradu koja je održana jučer u sklopu proslave 73. godišnjice pobjede Sovjetskog Saveza nad nacističkom Njemačkom.

Vučić je na paradi sjedio odmah do Putina, što je zasigurno simbolični pokazatelj bliskosti dvaju predsjednika i njihovih zemalja. Vučić je zajedno s Putinom i izraelskim kolegom Benjaminom Netanyahuom položio i cvijeće na grob neznanog junaka.

Ne propustite