SADA MOŽETE DA JEDETE BIJELI LUK DO MILE VOLJE: Ovo ubija neugodan zadah u trenu

Kiosk
SADA MOŽETE DA JEDETE BIJELI LUK DO MILE VOLJE: Ovo ubija neugodan zadah u trenu
.

Od sada ne morate izbjegavati da jedete bijeli luk, donosimo genijalno rješenje da neutrališete njegov miris. 

Bijeli luk ima posebnu aromu koja se većini ljudi dopada, a pritom je i veoma zdrav. Često ga nazivaju najjačim prirodnim antibiotikom.

Međutim, kada ga pojedemo, dobijemo veoma intenzivan zadah koji naizgled ništa ne može da ukloni.

bijeli-luk1

Kako se riješiti neprijatnog zadaha? 

Nauka ima odgovor zašto bijeli luk izaziva takvu reakciju. Očigledno je osnovni razlog način na koji se bijeli luk razgrađuje u našem organizmu.

Kada jedete bijeli luk, on ispušta enzim alicin koji ima veoma jak miris i koji zbog svoje sumporne komponente može da se zadrži u organizmu i do 24 sata. Jedan od razloga za to je činjenica da se taj gas apsorbuje u krv i prebaci u pluća, odakle ga mi izdišemo.

luk

Takođe se može izlučivati kroz pore u koži, što objašnjava dugo zadržavanje mirisa bijelog luka.

Upravo zbog toga žvake i ispiranje usta vodom ne pomažu da se miris ukloni, jer miris ostaje u plućima.

voda-sa-limunom

Navodno je najbolja opcija za uklanjanje mirisa sok limuna, koji neutrališe enzime i stavlja tačku na neprijatan zadah.

Zato popijte limunadu bez šećera poslije obroka, probajte žvake sa ukusom limuna ili pojedite pitu od limuna za desert. To je jedini način. 

 

Ne propustite