Brzo i lako: Pripremite ukusnu roladu sa špinatom

Kuharica
Brzo i lako: Pripremite ukusnu roladu sa špinatom
.

Ako pripremate hranu za zabave i druženja, to doista može biti zabavno, naročito ukoliko se na meniju nađe šarena slana rolada. Priprema rolade je interesantna gotovo koliko je interesantan njezin izgled. Ova šarena slana rolada ideana je baš za takva druženja.

Za roladu sa špinatom bit će vam potrebno:
 
200 gr špinata ( po mogućnosti svježeg)
6 jaja
3 žlice bijelog brašna
3 žlice integralnog brašna
1 prašak za pecivo
4 žlice vode
i sol
 
Za punjenje: 
2 vrste sira ( po vašem izboru, naša preporuka je mladi sir i mozzarella)

2 kisela krastavca 
4 kuhana jajeta
150 gr pilećih prsa (skuhanih ili isprženih)
 
Priprema:
 
1. Špinat obariti i izmiksati. U drugu posudu umiješajte jaja pa im dodajte brašno, prašak za pecivo, vodu, sol i špinat.
2. Smjesu izliti u podmazan pleh i ispeći koru rolade. Vruću koru zarolajte i ostavite da se hladi.
3. Ako za pripremu koristite tvrdi sir, izrendajte ga, a pileća prsa i krastavce izrežite na tanke kriške. Po kori poredajte pripremljene sastojke, a kuhana jaja poredajte u sredinu i zarolajte.  
4. Ostavite roladu da odstoji sat vremena i tek onda je izrežite na kriške i poslužite.
 
Dobar tek!

Ne propustite