MUKU MUČITE SA VISEĆIM STOMAKOM: Recite mu ZBOGOM! Od ovih 5 idealnih namirnica on će POSTATI RAVAN!

Objavljeno:25.04.2018 - 16:44
A A A Times Arial

Planirali ste otići na svečani događaj, ali ne možete naći odgovarajuću gardarobu jr imate naduven stomak....

Oduvijek nas je mučilo jedno pitanje – šta učiniti u tom trenutku kada želite da obučete uske pantalone ili malu crnu, pripijenu haljinu a vaš stomak zgleda kao da ste pojeli košarkašku loptu?

Sljedeće namirnice i napici mogu da vam pomognu u tome:


Limunada

Ako imate svega nekoliko sati na raspolaganju (prije važnog izlaska) – voda sa svježim limunom biće savršen lijek za nadutost.

1099
Ljuti začini

Ljuta papričica i biber stimulišu probavu, smanjuju nadutost i mogu da otpuste pritisak i grčeve. Predlažemo da ubacite jednu čajnu kašičicu bibera u piće po izboru i pričekate rezultate.

stomak-mrsanje-salo
Kurkuma

Baš poput bibera, kurkuma ima detoksikacijsku moć. Možete je kupiti kao prašak ili u tekućem stanju i dodati po čajnu kašičicu u vodu, čaj, sok ili smoothie pre nekog važnog događaja.

kurkuma-gegen-depressionen
Kokosova voda

Kako biste hidrirali tijelo i izbacili toksine koji izazivaju nadutost morate da pijete što više tečnosti – kokosova voda u tom smislu, zbog svojih hranjivih sastojaka, djeluje bolje od obične vode.

ako-zelite-nekome-da-posaljete-aromu-ostrva-zasto-ne-biste-poslali-kokos-posto-je-izdrzljiv-14
Đumbir

Bilo da od njega napravite čaj ili sveži sok ili smoothie – đumbir je jedan od glavnih sastojaka koji se koristi za postizanje ravnog stomaka u što kraćem vremenu. Dodatan plus ove namirnice: smanjiće bolne menstruacije i grčeve koji vam se možda javljaju tokom istih.

dumbir
Čaj od mente

Ako želite da pijete još nešto osim obične i kokosove vode – čajevi poput onog od nane ili đumbira savršeno će vas riješiti nadutosti.

caj-od-nane
Špargla

Špargle su prirodni diuretik koji će vam pomoći u borbi protiv nadutosti i to svega nekoliko sati prije važnog događaja. Samo pazite da ne koristite so – jer je upravo to začin koji i uzrokuje nadutost!

sparoge
Špinat

Ovo zeleno povrće smanjuje nadutost u želucu zato što gura vlakna u digestivnom traktu. Napravite od njega smoothie, zajedno s ostalim namirnicama koje smo već spomenuli – i nećete imati problema sa zakopčavanjem farmerica!

spinat