Ovo su pravila koja obavezno trebate slijediti u discipliniranju djece

Mame i bebe
Ovo su pravila koja obavezno trebate slijediti u discipliniranju djece
.

Svi dobro znaro znate da podizanje djeteta nije nimalo lak posao i nešto o čemu se najčešće govori je upravo način kako možete disciplinirati svoje dijete. 
 
Vjerujte da ne postoji ništa zabavno kada je dijete neposlušno, pogotovo kada se ta problematična situacija neprestano ponavlja, pišu stručnjaci s Pop Sugara. 
 
Međutim, čak i kad je vaše dijete previše neposlušno, postoje neka pravila koja ćete kao roditelj i odrasla osoba morati poštovati. 
 
Počnite smireno.

di3

Ništa nećete postići ako ste bijesni. Prošećite nekoliko minuta ako trebate, ali pronađite način da se smirite prije nego što se suočite s lošim ponašanjem svojeg djeteta. Pokušajte nekoliko puta duboko udahnuti i ne pokušavajte ga disciplinirati dok ste ljutiti, jer sve čega će se dijete sjećati je kako ste bili uzrujani.  

Disciplinirajte ga nasamo.

di

Ovo je veoma važno zapamtiti, jer roditelji često zaboravljaju da se dijete osjeća loše ako ga kritizirate pred drugima. Stavite se u njegovu situaciju; ako ne biste željeli da netko drugi govori o vašim pogreškama pred publikom nemojte to raditi ni svojem djetetu.
 
Budite dragi.

di2

Možda vam zvuči nemoguće ostati dragima kada je dijete upravo razmazalo cijeli vaš ruž po novom tepihu, no gledajte to u širem kontekstu. Svakako vam je dopušteno da se iznervirate zbog neposlušnosti djeteta, ali to nemojte ispoljavati pred njim, jer ga morate disciplinirati sa strpljivošću. Koristite ohrabrenje, a ne oštre kritike, kako biste spriječili loše ponašanje.
 
Ostanite dosljedni.

di1

Stavite mu na znanje što su pravila. Ako se ne pridržavate dosljedno pravila koja ste odredili djetetu, možete ga samo zbuniti. 
 
Nikada nemojte koristiti fizičke kazne. Brojni su razlozi zbog kojih nikada ne biste trebali fizički kažnjavati dijete, ali je najvažnije da znate da ova vrsta discipliniranja jednostavno nije učinkovita. Fizičko kažnjavanje djeteta ne donosi pozitivne promjene u ponašanju djeteta, nego u većini slučajeva može prouzročiti štetu emocionalnom biću vašeg djeteta.

Ne propustite