ŽENA JE PRONAŠLA DRVENA KUTIJU U ORMARU: Kada ju je otvorila nije mogla ni slutiti šta će vidjeti

Kiosk
ŽENA JE PRONAŠLA DRVENA KUTIJU U ORMARU: Kada ju je otvorila nije mogla ni slutiti šta će vidjeti
.

Zahvaljujući ubrzanom razvoju tehnologije kojem svjedočimo iz dana u dan, printano novinarstvo polahko odlazi u zaborav. 

Ali, prije nego što su ljudi tračali da čitaju vijesti na internetu, uživali smo u prelistavanju i čitanju vijesti iz novina.

Mnogi danas ne cijene štampu, ali ipak postoje izuzeci. 

kutija

Jedna žena otkrila je drvenu kutiju u ormaru. Pretpostavila je da je to samo komad koji će baciti u smeće. No, kada ju je otvorila otkrila je skriveni dio. 

kutija1

Ono što je u tom trenutku imala ispred sebe bilo je neprocjenjivo blago. 

kutija2

Na društvenoj mreži Imgur podijelila je ovo svoje nevjerovatno iskustvo. 

kutija3

"Pronašla sam drvenu kutiju u ormaru svog djeda. Izgledala je kao obična drvena kutija. Bila ja prekrivena slojem prašine, što znači da je bila netaknuta neko vrijeme. Odlučila sam je brzo pregledati. Sa jedne strane kutije bilo je nekoliko komada starog, žutog papira. Odmotala sam nekoliko svitaka. "  - napisala je. 

kutija4

Otkrila je diplomu svog djeda, pradjeda i ujaka.

No, tu je bilo još nešto. 

Ubrzo je shvatila da postoji dio u kojem je pronašla još jedan papir. Činilo se da to nije neki od porodičnih dokumenata. 

Bilo su časopisi i novine prepune informacije o glavnim historijskim događajima. 

kutija5

Bila je zapanjena nevjerovatnim otkrićem, a njeno uzbuđenje raslo je sve više i više, dok je pregledala svaki od časopisa. 

kutija7

Među novinama bio je list Detroit Times od 6. avgusta 1945. godine, u kojem se pisalo o atomskoj bombi koja je bačena na Hirošimu. 

kutija8

kutija9

Također je pronašla tri novine od 20. jula 1969. godine, među kojima je bila "Miami Herald" na čijoj je naslovnici pisalo: "Čovjek je bio na Mjesecu". 

kutija11

Možda nije pronašla zlato, ali je kolekcija novina i časopisa koji su pisali o glavnim historijskim događajima bila neprocjenjiva. 

kutija12

kutija13

 

 

 

Ne propustite