Ostrvo mira sa CityDeal Fly Fly Travel - Bali, Indonezija!

Kiosk
Ostrvo mira sa CityDeal Fly Fly Travel - Bali, Indonezija!
-

Bali je opće poznato kao mjesto bogate kulture, sofisticiranih umjetničkih pravaca i ekstravagantnih religijskih ceremonija. Bali je poznat po svojim idiličnim palažama, ali i po božanstvenoj kuhinji koja se ne odnosi samo na fine dining restorane, već i na lokalnu kuhinju te tamošnji street food, a zanimljivo je da se lokalci bez obzira na to guše u prženim krumpirićima ili gljivama s velikodušnom porcijom majoneze.

pura-ulun-danu-bratan-at-bali-indonesia

Od "otkrića" ovog otoka kao surf destinacije u 70-im godinama prošlog stoljeća, odlazak na Bali je postao san svih surfera. Nije teško shvatiti i zašto - na Baliju su neki od najboljih valova i najpouzdanijih uvjeta na svijetu, toplo i ugodno vrijeme tokom cijele godine, pristupačne cijene i lokalno stanovništvo koje je otvoreno prema surferima i surf kulturi.

Mnogi su san odlaska na Bali i ostvarili, pa ovaj otok više nije netaknut i "sirov" kao nekad, ali iako danas postoje mjesta na kojem Australci masovno dolaze na "maturalce", Bali i dalje ima sve ono što ga je učinilo posebnim. 

potepuh-eksotika-indonezija-bali-hotel-ayodya-plaza

Sigurno postoji još mjesta sa sličnim valovima, sa možda i ljepšom prirodom i boljom infrastrukturom, ali ono što je specifično za Bali je njegova kultura. Iako je Indonezija najveća muslimanska zemlja na svijetu, vjera gotovo 90% Balinežana je Balineški Hinduizam - kombinacija hinduizma s utjecajima budizma i lokalnog animizma.

Teško je reći ako je to glavni razlog, ali balineška kultura se pokazala izrazito kompatibilnom sa surferskim načinom života pa je tako Bali postao "duhovno utočište" za velik broj surfera iz svih dijelova svijeta koji su se odlučili na Bali trajno preseliti, ili ga bar redovno "hodočastiti".

lucbah14

Sa kompanijom CityDeal Fly Fly Travel možete posjetiti ovo fantastično mjesto po nevjerovatnoj cijeni! Više o ponudi klikom na LINK

Ne propustite