ISPOVIJEST

"Izgovorila sam "da" , a onda sam zanijemila od šoka kada sam ugledala ovaj prizor"

Objavljeno:16.04.2018 - 22:10
A A A Times Arial

Beograđanka Jelena i Sanja su bile najbolje drugarice od rođenja, zajedno su učile da hodaju i njihovo kumstvo se nikada nije dovodilo u pitanje. Još kao tinejdžerke pravile su planove o tome i kladile se koja će prva stati na ludi kamen. A onda je došao dan Jeleninog vjenčanja i trenutak kada je Sanja tako jaku vezu prodala zbog jednog bidermajera.

“Izgovorila sam to čuveno “da” i uslijedilo je čestitanje. Sjećam se da sam na najbližu stolicu spustila bidermajer kako bih mogla da zagrlim svakog ko mi priđe. Nije prošlo ni pet minuta i vidjela sam da je stolica prazna. Moj buket je nestao”, prisjeća se Jelena. U početku nije paničila. Pretpostavila je da su djevojke uzele buket da ga vide i da će uskoro neka od njih prići i predati joj ga. Ali, to se nije desilo.

“Poslije pola sata čestitanja i fotografisanja bez bidermajera, polako sam postajala nervozna. Čula sam fotografa kako mi priča gdje i kako da se namjestim za bacanje buketa, ali moje ruke su bile prazne”, kaže Jelena.

Saopštila je svom suprugu da se nešto desilo i da ne može da pronađe bidermajer. U početku se našalio i nije je shvatio ozbiljno, ali kada su pretresli cijeli restoran, shvatitli su da dragocijenog ženskog buketa nema.

bidermjaer

“Prije vjenčanja sam sebi rekla da tog dana ne smije ništa da me iznervira i da ću se samo smijati, ali ovo me je prilično uznemirilo”, priča Jelena. Suprug je zamolio da uzme bilo koji od malih buketa sa mladenačkog stola i baci ga jer, na kraju krajeva, bitno je da se ispoštuje običaj.

“Poslušala sam ga, ali ova krađa me jako potresla. Pretvarala sam se da sam sretna, ali nisam mogla da budem jer sam znala da je među mojm zvanicama neko kome je u redu da mi priredi tako nešto najljepšeg dana u životu”, prisjeća se užasnog osjećaja.

 Veselje je odmaklo, polako se i Jelena prepustila sreći, ali izjedala je sumnja u svakoga. Pred sam kraj večeri, kada je izašla da isprati prijatelje, spazila je u jednom automobilu nešto zbog čega je prestala da diše u sekundi.

“Prišla sam tim dobro poznatim kolima moje kume odakle me je, sa zadnjeg sjedišta i nevješto sakriven ispod ženskog sakoa, gledao moj bidermajer. Iste sekunde potrčala sam prema restoranu, došla do mladenačkog stola za kojim je sjedila i ona, i iz sve snage joj udarila šamar”, kaže Jelena. Sanja je samo u sekundi pomislila da se odbrani od naleta kivne i razočarane mlade, ali ubrzo je odustala. Nije čak ni pokušala da se opravda. Pokupila je svoje stvari i otišla.

“Žao mi je samo što će mi do kraja života ona zvanično biti kuma. To ne može da se ispravi. Nikada nisam saznala zašto je to uradila, niti me zanima. Znam samo da mi je upropastila vjenčanje”, iskrena je.

“Što je najgore, namjeravala sam njoj da bacim bidermajer. Svejedno bi ga dobila”, završava Jelena.

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
 
 

Sponsored by Luponmedia