"Rođena sam da kradem i u tome sam najbolja"

Kiosk
"Rođena sam da kradem i u tome sam najbolja"
.

"Rođena sam da kradem i u tome sam najbolja. Godinama radim u jednom ozbiljnom butiku i redovno uzimam odjeću koju kasnije kada iznosam vratim, uzimam iz kase novac, bukvalno imam više nego duplu platu, a svi me smatraju stubom butika. Zbog mojih krađa već 4 radnice su dobile otka. Ono kada zagusti nekako ih navratim da one ukradu nešto sitno i na njima se slomi sve.

Jednu su optužili da je ukrala iz kase 1.000 eura koje je na kraju morala da vrati… ustvari ja sam ukrala. Savijest me ne grize, jer mislim da je tako vrijeme kada se treba snalaziti i sebi olakšati i uljepšati život.

Baš juče je jedna studentica koja je radila po nekoliko sati dnevno kao ispomoć dobila otkaz, lično sam joj smjetila zamku u koju je upala, ali tada je ona kroz plač gazdarici rekla nešto što mi se uopšte nije svidjelo.

 “Vjerujte da sada otpuštate i okrivljujete nevinu osobu… a vjerujem da su i moje predhodnice bile nevine…” i tada je uputila onako značajan pogled prema meni okrenula se i otišla. 
Bezobrznica je bacila sumnju na mene i sada ću se neki period morati strpiti. Ne znam kako bih seosjećala prvo da me optuže da kradem, bez obzira što to radim, a poslije ne znam kako bih živjela bez ovog posla koji mi je i više nego unosan, a nije nimalo težak… plus ono najvežnije kako bih se osjećala da izgubim poštovanje koje imam. Ne bih više mogla kroz grad proći uzdignute glave…. ali na moj sreću rođena sam da kradem i nikada me niko nije niti će da uhvati na djelu, samo se moram malo prilagoditi datoj situaciji. "

 

BEZ STIDA I SRAMA: Evo kako se obukla maturantica i njeni roditelji, donji dio slike nas je ostavio bez teksta 

matura-fail

matarua8

matarua39

matrura35

matura1

matura2

matura3

matura4

matura5

matura6

 

matura7

matura8

matura9

matura10

matura11

matura12

matura14

matura15

matura16

matura17

matura18

matura19

matura20

matura21

matura22

matura23

matura24

matura25

matura26

matura27

matura28

matura29

matura30

matura31

matura32

matura34

matura36

matura37

matura38

 

 

 

 

 

 

Ne propustite