Ove namirnice ne smijete jesti prije treninga - Nije dovoljno biti samo sit

Zdrav život
Ove namirnice ne smijete jesti prije treninga - Nije dovoljno biti samo sit
.

Za zdravo tijelo i zdrav duh osim vježbanja potrebna je i pravilna prehrana. Zbog toga je veoma važno kada, koliko i što ste jeli prije treninga. Nije dovoljno biti samo sit, već vam hrana koju unosite mora dati i dovoljno energije. Ove namirnice izbjegavajte prije treninga.
 
Proteinske pločice
 
Prije vježbanja vaši mišići trebaju energiju. I zavisno o tome koliko vam je trening intenzivan, trebat će vam više ili manje ugljikohidrata. Sam protein se sporije troši od ugljikohidrata, tako da vam neće biti potreban za dobro vježbanje.
 
Mahune
 
Pred trening preskočite grah ili leću. Ove namirnice pune su bjelančevina, ali količina vlakana koja se nalazi u mahunarkama može izazvati neugodnu nadutost i probavne smetnje tijekom vježbanja.
 
Šećeri 

Iako su ugljikohidrati dobro gorivo za vježbanje, "jednostavni ugljikohidrati" poput bombona ili žitarica mogu imati negativan učinak uzrokujući pad šećera u krvi. Ako jedete jednostavne ugljikohidrate sat ili dva prije treninga, možete potaknuti povratak hipoglikemije u nekim šećerima i sudarima šećera u krvi, što dovodi do umora, vrtoglavice i pada energije.
 
Sir
 
Masti imaju svoje mjesto u uravnoteženoj prehrani, međutim one jako sporo gore i mogu usporiti apsorpciju hranjivih tvari u mišiće tijekom vježbanja.
 
Gazirani napici
 
Gazirane sokove morate izbjegavati zato što nažalost mogu imati neke neugodne nuspojave poput nadutosti i proljeva zbog pretjeranog šećera, a njih sigurno ne želite u toku treninga.

Ne propustite