Vaše želje ostvarite na najpoznatijem ljetovalištu Crvenog mora!

Kiosk
Vaše želje ostvarite na najpoznatijem ljetovalištu Crvenog mora!
-

Hurgada, najpoznatije ljetovalište na Crvenom moru, nalazi se 475 km južno od Kaira. Nekada ribarsko selo, počinje da se razvija sedamdesetih godina i danas predstavlja jedno od najznačajnijih modernih ljetovališta Crvenog mora. Grad ima oko 250.000 stanovnika a sastoji se iz tri dijela: El Dahar (stari centar - arapski dio koji je zadržao orjentalni duh), Sakkala noviji centar i El Memsha (moderan turistički dio sa dugim šetalištem). Na obali dugoj 45 km u ponudi je oko 250 hotela raznih kategorija, a u široj zoni od 70 km izgrađena su i nova ljetovališta El Gouna, Makadi bay, Sahl Hasheesh i Soma bay. Primamljivo, najtoplije more na svijetu sa bijelim pješčanim plažama, noćna zabava u svjetski poznatim klubovima, restoranima, kafićima i barovima sa trbušnim plesom, kupovina suvenira i začina u orijentalnim bazarima, šetnja po Memši, na Rajsko ostrvo prednost su ljetovališta. 

hurghada-2

Pozivamo vas u Egipat:

- zbog toploga mora tokom cijele godine i prekrasnog podvodnog svijeta, 250 koraljnih grebena i 1000 vrsta riba
- jer možete uživati u golfu na igralištima na području Hurgade (El Gouna, Makadi Bay i Soma Bay) i Sharm El Sheikha
- zbog spoja raskošne udobnosti hotela i arapskog meteža, uključujući i vodenu lulu (»šišu«) i beskonačna cjenkanja oko cijene suvenira
- jer je blizu Europe, ali istodobno i historijskih znamenitosti koje će odmor učiniti zanimljivim
- jer možete uživati u jahanju deva u pratnji beduina
- jer izvan turističkih ruta možete doživjeti pravi Egipat

hurghada-7

Hurgada je destinacija s lijepim pješčanim plažama, toplim morem i kvalitetnim hotelima koja se u novije vrijeme jako razvila, iako je uspjela sačuvati svoju izvornost. Hurgada je idealno mjesto za odmor sa porodicom, ali i za sve koji će rado roniti i otkrivati prelijep podvodni svijet prepun šarenih koralja i egzotičnih riba. U Hurgadi se tijekom cijele godine može kupati u moru. Iza zbijenog naselja svjetlucaju pješčane dine. Zalazi sunca i romantika pod zvjezdanim nebom pobrinut će se za nezaboravne pustinjske doživljaje.

Ostvarite vaše želje uz CityDeal FLY FLY TRAVEL i posjetite grad HURGADA. Osam dana u hotelu sa 4* već od 1946 KM za dvije odrasle osobe!

hurghada3

 

Ne propustite