Italijanska torta koju morate napraviti i probati

Kuharica
Italijanska torta koju morate napraviti i probati
Sastojci i način pripreme za fanatstičnu tortu.

Potrebni sastojci:

265 g crne čokolade,
po 25 g kandirane kore od limuna i narandže,
30 g pinjola,
120 g putera,
50 g brašna,
15 g kakao praha,
120 g šećera,
kašičica praška za pecivo,
jaje,
2 kašike mineralne vode,
4 žumanceta,
kašičica espreso praha,
3 kašike likera po želji,
200 ml slatke pavlake,
6 ružinih latica i srebrne šećerne perle za ukrašavanje

Način pripreme:

Kandirano voće isjecite na krupnije komade, 50 g čokolade usitnite, a pinjole ispecite u tavi bez masnoće. U posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, kakao, 50 g šećera, jaje, mineralnu vodu, 50 g otopljenog putera i umutite glatko tijesto. Dodajte isjeckano kandirano voće i čokoladu, promiješajte, sipajte u pleh obložen masnim papirom i pecite u rerni na 150 stepeni oko 20 minuta.

Na umjerenoj temperaturi otopite 70 g putera i 200 g izdrobljene čokolade. Na pari kremasto umutite žumanca, espreso i 70 g šećera, posudu sklonite s ringle i ohladite, dodajte otopljenu čokoladu, liker i šlag od slatke pavlake. Koru nafilujte čokoladnim kremom i ohladite u frižideru tri sata. Ružine latice operite, osušite, prelijte s 15 g otopljene čokolade i ohladite. Prije serviranja, tortu ukrasite čokoladnim laticama i srebrnim šećernim perlicama.

Ne propustite