Preda: Ubijeđen sam da će Bosna i Hercegovina postati članica Evropske unije

Aktuelno
Preda: Ubijeđen sam da će Bosna i Hercegovina postati članica Evropske unije
.

Izvjestilac Evropskog parlamenta za BiH Cristian Dan Preda izjavio je danas u Sarajevu da je ubijeđen da će Bosna i Hercegovina postati članica Evropske unije.

Nakon sastanka s reisu-l-ulemom Islamske zajednice u BiH Huseinom ef. Kavazovićem, Preda je rekao da vjeruje da BiH ima sve potrebne resurse i preduvjete da postane članica EU.

- Sada je do Bosne i Hercegovine da to ostvari, a ne do Evropske unije. Integraciju BiH u EU će provesti Bosanci i Hercegovci i mi čekamo na vas - rekao je Preda i dodao da će to poručiti i mladim ljudima kojima će održati predavanje.

Istakao je da je vrlo sretan zbog sastanka s reisom Kavazovićem jer su svi bh. političari pesimisti, te mora održavati sastanke s vjerskim liderima kako bi pronašao optimizam.

Reis Kavazović je kazao da je s Predom razgovarao o pitanjima koja su važna za Bosnu i Hercegovinu i Islamsku zajednicu.

- Željeli smo da on ohrabri mlade ljude da ostanu ovdje, da se bore za svoju zemlju i da je razvijaju - naglasio je Kavazović.

Također, dodao je da je želio da Preda poruči mladima da je Evropa sa nama i da nisu ostavljeni, te da će oni svoju budućnost svakako graditi u Evropi.

Ne propustite