Uz ovih 5 malih pravila učinite svoj dom sretnijim mjestom

Mame i bebe
Uz ovih 5 malih pravila učinite svoj dom sretnijim mjestom
.

Ljubav, suosjećanje, povjerenje i puno veselja, samo su neke od odlika koje zasigurno želite svaki dan osjetiti u svom domu. I neke od odlika koje zasigurno želite usaditi svojim članovima obitelji.
 
Kako dom učiniti ugodnijim za život, a obitelj sretnijom?
 
Uz sve faktore u životima članova obitelji, na to kako će se osjećati u vlastitom domu ipak možete utjecati, za razliku od većine drugih. Malenim promjenama možete utjecati na djetetovo samopouzdanje i sreću, na malo više sreće i pozitive s vaše strane.
 
Umjerenost

Nije dobro dijete previše kuditi, no i previše komplimenata nije dobro. Ne želite previše napuhati djetetov ego i izazvati da ga drugi spuštaju u realnost. Pohvalite dijete kada nešto napravi dobro, no ne ustručavajte se izreći i kritiku kada je to potrebno.

Ljubav

U pravilu vrlo često se podrazumijeva da roditelji vole dijete i da dijete voli roditelje, no sve rjeđe se ta ljubav pokazuje. Maženje i lijepe riječi neka ne budu rezervirane samo za malenu djecu. Sjetite se zabaviti i podijeliti nježnost i s djetetom koje polako odrasta. 
 
Zabranite pesimizam

Svi su ponekad loše raspoloženi, no ne dopustite da ostali ukućani osjete vaše negativne emocije. Mnogo je lakše prepustiti se drugima i dopustiti im da vam poprave raspoloženje.


Uzor

Kako bi djeca doživjela lekcije koje ih želite naučiti, morat ćete teoriju popratiti djelima. Osim što je ovo prilika da izgradite djetetovo povjerenje, ujedno možete raditi na sebi i postati bolja osoba.
 
Zajednički trenuci

Uz posao i sve druge obaveze ostalo je malo vremena za kvalitetno ga provesti s obitelji, no ako je potrebno, presložite prioritete. Stvari koje možete odgoditi možete rješavati dok dijete spava, a popodneva i večeri posvetite obitelji.

Ne propustite