Kemer - dragulj turskog primorja!

Kiosk
Kemer - dragulj turskog primorja!
-

Ukoliko maštate o potpunom hedonističkom odmoru na moru, Kemer je pravi izbor ovog ljeta za vas. Jedno od najluksuznijih ljetovališta u Turskoj oduševiće vas modernim hotelima, zelenilom i prelijepim plažama.

Ukoliko budete imali vremena obavezno možete otići na interesantne izlete među kojima su krstarenje brodom, tursko kupatilo, Pamukale, tursko veče, jednodnevni izlet u Izrael, obilazak Antalije i Duden vodopada, šoping tura...

adrasan-t

Kemer se nalazi na turskoj mediteranskoj obali u šumovitoj dolini okruženoj Taurus planinama. To je jedno od najljepših ljetovališta u ovoj oblasti smješteno nedaleko od moderne Antalije.

Prosječna temperatura vode je u ljeto 26 stepeni Celzijusa. Također, u to doba cvjeta cvijeće u parkovima, palmino drveće, kao i razne vrste citrusa.

Kemer je okružen čistim morem s jedne, a divnim planinama s druge strane. Odmaralište je divno, a pješčane plaže djeluju kao idealno mjesto za opuštajući odmor ili za istraživanje prirode, ako ste avanturističkog duha. 

Dvije najpopularnije plaže su gradska i šljunkovita plaža sa restoranima, kafićima i brodovima koji voze na izlete. Kemer također ima nekoliko historijskih lokaliteta uključujući ostatke drevnog grada Faselis, gdje je otkrivena čuvena Hadrijanova kapija. 

Nešto dalje su i gradovi Olimpos i Cirali. Odmaralište je poznato i po rustičnom parku Yoruk u kojem se nalaze prelijepa šetališta i hlad drveća. Ako osjetite potrebu da istražite i okruženje Kemera, obavezno posjetite komšijsko odmaralište Camyuva, ili idite u Antaliju kako biste osjetili pravi „gradski šmek“. 

Kemer se ne može pohvaliti razuzdanim noćnim životom, ali je Antalija zato odličan izbor za provod do „sitnih“ sati.

kemer-queensparkgoynuk

Agencija CityDeal Fly Fly Travel nudi hotel PSG Rose Residence 5*, sedam noćenja po cijeni od 2420 KM za dvije osobe, sa avionskim prevozom uz all inclusive uslugu. 

Ne propustite