Dubai - turistički fenomen koji cijeli svijet ostavlja u šoku!

Kiosk
Dubai - turistički fenomen koji cijeli svijet ostavlja u šoku!
-

Dubai je kao turistička destinacija postao pravi fenomen i cijeli svijet je ostavio u šoku. Mnoga popularna turistička mjesta pokušavala su godinama da steknu reputaciju i izgrade potrebnu infrastrukturu kako bi privukla turiste, a turizam u Dubaiu rascvjetao se u vrlo kratkom vremenskom periodu, zahvaljujući nekim pametnim potezima tamnošnje vlade.

dubai-aventurescu

Uživajte osam dana u prekrasnom Dubaiju uz CityDeal Fly Fly Travel, po jedinstvenoj cijeni! Više o ponudi klikom na LINK
w

Dubai je postao uspješan grad i turistička destinacija sa preko 10 miliona posjetilaca godišnje. U njemu možete jesti u najboljim restoranima, kupovati u najekskluzivnijim buticima i baviti se najrazličitijim aktivnostima. Prije nego što je postao popularna destinacija, turisti su u Dubai uglavnom svraćali za vrijeme godišnjeg Šoping festivala.

Dubai je smješten na tački gdje se susreću Evropa, Afrika i Azija. Stečeni su mnogi uslovi za razvoj sajmova i izložbi, a najpopularniji je Dubai World Trade Center. Zbog mjesta gdje se nalazi, Dubai je zgodan i kao mjesto internacionalnih sastanaka i seminara, jer se do njega dolazi lako skoro iz bilo kog kraja svijeta. Dubai ima i jednu od najljepših plaža Džumeira (Jumeirah) koja ima neke fantastične resorte poput Burj Al Arab. Svi hoteli na plažama su izuzetno visokog kvaliteta i nude sjajnu uslugu.

dubai-emprego

Atrakcije u Dubaiu:
- Zlatni suk (Dubai Gold Souk) 
- Globalno selo (Global Village Dubai) 
- Put Šeika Zajeda (Sheikh Zayed Road) 
- Umjetničke galerije u Dubaiu 
- Pustinjski safari (Desert Safari) 
- Gradska tura i avanturistički safari (Dubai City Tours and Adventure Safaries) 
- Džumeira plaža (Jumeirah Beach) 
- Skijanje u Dubaiju 
- Parkovi u Dubaiju 
- Hotelski kompleksi na plaži (Beach Resorts in Dubai) 
- Spa kompleksi (Spa Resorts in Dubai) 

dubai-39699597-1508946889-imagegallerylightboxlarge

Ne propustite