Ova majka je objavila tužne slike poroda mrtvorođenčeta i otkrila svoju tužnu priču

Mame i bebe
Ova majka je objavila tužne slike poroda mrtvorođenčeta i otkrila svoju tužnu priču
.

Nešto najljepše na svijetu je da postanete mama i tata, odnosno roditelji. No, trudnoća i porođaj ne prođu uvijek po planu i ponekad mogu izazvati nevjerovatnu bol... i tu ne mislimo na onu fizičku. Uvijek postoji rizik da žena rodi mrtvu bebu. Prema nekim procjenama to se dogodi kod svake 200. trudnice, a jedna od njih je nažalost bila i Sarah Jade.

33-godišnjakinja odlučila je objaviti srceparajuće fotografije neuspješnog poroda njenog sina Aksela Judea. Umro je nakon komplikacija u 33. tjednu trudnoće pa je Sarah znala da je čeka traumatičan događaj koji će pamtiti do kraja života. Kontaktirala je fotografkinju Lacey Barratt koji često slika porođaje, no ovaj put je imala poseban zadatak. Slikala je majku koja je u svojim rukama držala mrtvu bebu, sina kojeg nažalost nije uspjela upoznati.

Sarah i njen muž Tim odlučili su se za slikanje u čast i sjećanje na njihovog sina Aksela. Par ima već jednog sina, 3-godišnjeg Arthura koji je također bio dio svega ovoga.

"Pozvali smo ga kako bi svom bratu mogao reći zbogom. Pričali smo mu kako će imati mlađeg brata pa smo htjeli da vidi Aksela.", rekla je neutješna majka kojoj su oči bile pune suza. "Prije nego što sam zatrudnjela bila sam sretna i zadovoljna jednim djetetom, no sada se osjećam nepotpuno. Aksel će zauvijek biti u našim srcima."

Koliko god ovo tužno bilo, roditeljima je drago što imaju ove fotografije kako bi se mogli prisjećati trenutka kada su ga držali u rukama. Na taj način će zauvijek znati da je Aksel zaista postojao, da su ga vidjeli, pa makar samo na kratko.

maj

Ne propustite