Zabavna cura pretvorila u dosadnu ženu?! Da li ste lošija prijateljica otkad imate dijete?

Mame i bebe
Zabavna cura pretvorila u dosadnu ženu?! Da li ste lošija prijateljica otkad imate dijete?
.

Vjerovatno ste imali barem jednu prijateljicu koja se nakon dolaska djeteta udaljila od svih i iz super zabavne cure pretvorila u dosadnu ženu koja samo brine hoće li se itko prehladiti, jesu li vam leđa gola i koliko vam šteti već druga čaša vina koju ispijate. 
 
Prvo vam je bilo čudno kako se netko može tako promijeniti dok jednog dana niste primijetili da ste i vi odrasli i postali upravo takva prijateljica s previše obaveza i premalo vremena. 
 
Nitko vas ne pita kada ste spremni za to, to se jednostavno dogodi!
 
Promjene koje vas čine sve lošijom prijateljicom:
 
1. Nekada ste pamtili sve važne datume
Sada se sjećate samo djetetovog rođendana. Ponekad vam se čini kao da biste mogli i svoj vlastiti zaboraviti. Prije ste stigli čak i poslati rođendanske čestitke da stignu na vrijeme, a danas i SMS oduzima previše vremena.
 
2. Bili ste spremniji riskirati
Nekada je bilo lako otkantati cijeli svijet samo da biste mogli tješiti prijateljicu nakon prekida, ali danas više takve ishitrene reakcije nisu moguće. Čak i ako možete zbog obaveza i posla tako pobjeći, ne možete zbog odgovornosti prema vlastitom djetetu. 
 
3. Imali ste više vremena
Sigurno ste imali barem jednu prijateljicu iz djetinjstva s kojom bi mogli satima pričati preko telefona, u tišini gledati sapunice ili lunjati po šoping centrima. Sada jednostavno ne možete naći dovoljno vremena.
 
Važno je upozoriti svoje prijateljica kako ste svjesni da ste trenutno užasna prijateljica, ali svaka osoba kojoj je stalo do vas razumjet će i biti spremna čekati mjesecima dok ne popijete prvu kavu.
 
Dobra stvar je da će sve prijateljice koje vas možda sada osuđuju jer ste ih zapostavili shvatiti kako sve funkcionira kada dobiju dijete.

Ne propustite