Magija španskog juga na CityDeal-u: Najveća španska regija - ANDALUZIJA

Kiosk
Magija španskog juga na CityDeal-u: Najveća španska regija - ANDALUZIJA
-

Jug Španije je dio Evrope koji morate vidjeti i doživjeti. Oko 300 sunčanih dana godišnje, kilometri zlatnih pješčanih plaža i prelijepih prirodnih luka, blaga klima i prijateljski karakter stanovništva, pretvorili su ga u jedan od najtraženijih regiona na svijetu.

Zasigurno ćete doživjeti magiju flamenka, borbe bikova u najizvornijem stilu, a podsjetit ćete se i priča o Don Žuanu i Karmen. 

andalusia

Andaluzija je najjužnija i najveća španska regija sa prelijepim gradovima i živopisnim bijelim selima. Sa oko 8 miliona stanovnika i 87.268 km2 površine, prostranija je i mnogoljudnija od polovine evropskih zemalja. Asocijacija je na najtipičnije slike vezane za Španiju: flamenko, borbe bikova, jarke boje i strast. Ljepotom je inspirisala mnoge čuvene pisce, pjesnike i slikare. Zavičaj je slikara velikana, Pabla Pikasa i Velaskeza.
Gradovi i sela današnjice ogledalo su prošlosti i čuvaju veličanstvena remek djela poput velike džamije u Kordobi (danas muzej Meskita) i Alhambra palate u Granadi.

andaluzija-spanjolska-malaga
Andaluzija je mjesto rođenja kulturne tradicije koja određuje cijelu Španiju. Prvi koraci flamenka odigrani su upravo ovdje, prve borbe bikova održane su u andaluzijskom gradu Ronda. Čak i tapas, ukusno špansko predjelo koje se nalazi na svjetskim menijima, svoje porijeklo ima u Andaluziji!

Pođite sa CityDealom u Andaluziju i oduševite se ljepotom poznatom u cijelom svijetu! 

 

Šta god da poželite od navedenog južna Španija će ga imati! Sve što treba da uradite je da pronađete šta vama odgovara i uživate na putovanju kroz ovu veliku oblast.

 

 

Ne propustite