Ovo su najveće laži o braku bez odnosa, pažljivo procitajte broj 3

Ljubav
Ovo su najveće laži o braku bez odnosa, pažljivo procitajte broj 3
.

Mnogi psiholozi i psihoterapeuti se slažu da su mnogi parovi u braku bez seksa. Može li brak bez intimne veze preživjeti? Ovo je pitanje sa kojim se mnogi ljudi bore, a stručnjaci imaju jasan odgovor. Može!

Oni su osuđeni na propast
Dugogodišnji brak pun strasti i redovnog seksa je samo mit. Svakako postoje parovi koji uspijevaju da održavaju jednake intenzitete godinama, ali su rijetki. Obaveze i djeca često uvode sasvim drugu dinamiku u intimnost supružnika. Nemamo mnogo vremena za sebe, pa se mijenjaju prioriteti i potrebe. Za uspješan brak najvažnije je međusobno razumjevanje i poštovanje. Brak može preživjeti bez seksa, ali bez razumjevanja i poštovanja ne može.

Ako nema seksa u braku, to znači da je privlačnost nestala
Stručnjaci kažu da je nedostatak privlačnosti retko uzrok nedostatka seksa u braku. Drugi faktori, poput stresa, odgovornosti za rad i zdravstveni problemi, se javljaju češće. Partner ipak može biti privlačan za vas, ali to ne znači da će vam povećati libido.

Kada seks prestane brak propada 
Ovo je još jedna laž. Odnosi i brakovi imaju mnogo faza. Često se dešava da seks prestane iz potpuno opravdanih razloga kao što je dolazak djeteta, zbog bolesti ili bilo kojeg oblika ozbiljnog stresa. Ako par pokušava da pređe tu fazu razumjevanjem, ta kriza se može prevladati i ponovo uspostaviti intimni odnosi kada dođe vrijeme za to.

Ne postoji rješenje za ovaj problem
Slab libido nije rijetka pojava. Kada se nađete u takvoj situaciji, možete se ljutiti jedni na druge ili jednostavno možete pokušati otvoreno pričati o tome zašto više nema seksa u braku. Par mora da postavi jednostavno pitanje: zašto nemamo seks? Postoji mnogo razloga koji mogu biti odgovor na ovo pitanje i dok ne pronađete pravog "krivca" ne možete riješiti suštinu problema.

U odnosu bez seksa i ljubav i naklonost su izgubljeni
Ovo je jedan od najvećih mitova o braku bez seksa. Možete imati brak pun ljubavi i nježnosti i bez intimnih odnosa. Možda više niste spontani i strastveni kao na početku veze i nećete izgubiti glavu zbog svakog dodira, ali to ne znači da nemate želju za nježnim dodirima. Bliskost se razvija na različite načine, ne samo kroz seksualni odnos.

Ne propustite