Top 3 destinacije koje morate posjetiti

Kiosk
Top 3 destinacije koje morate posjetiti
.

Ljubitelji putovanja koji vole otkrivati i istraživati neke nove destinacije ili atrakcije imaju neku svoju listu mjesta koje zaista vrijedi vidjeti i koja su možda posjetili.
Evo naše!

1. Bali – raj na zemlji

b
Ovaj tropski otok u dalekoj Indoneziji, kojeg zapljuskuje Indijski ocean, savršena je destinacija ako želite doživjeti mir i napuniti baterije. Kombinacija prirodnih ljepota i ljudskih tvorevina sagrađenih u povijesti, čine ovaj otok istinski magičnim. Usprkos modernizaciji i globalizaciji koja je zadesila svijet, ovaj otok se tome još uvijek odupire te stanovnici žive po pravilima koja su desetljećima nepromijenjena.

Balinezi su budistički opredijeljeni i svakodnevni život im je ispunjen događajima i aktivnostima kojima propovijedaju svoju religiju. Ono što možda niste znali a što će vas fascinirati jeste činjenica da malih nogu mještani uče tri jezika. Jedan je za svakodnevni razgovor između njih samih, drugi je za razgovor s duhovnim licima, a treći koriste u ophođenju prema prirodi i životinjama. Prekrasna netaknuta priroda i ljudi puni duha i vjere, zasigurno vas neće ostaviti ravnodušnim ako posjetite ovaj raj na zemlji.

2. Las Vegas – grad grijeha

b1
Poznat po čitavom svijetu kao grad grijeha, Las Vegas je svjetska prijestolnica kockanja i zabave za odrasle. Uz stotine kockarnica te najboljih svjetskih noćnih klubova i drugih zabavnih sadržaja, Las Vegas je mjesto koje nikada ne spava i nudi vrhunsku zabavu. Međutim, to ne znači da se u Las Vegasu možete zabaviti samo ako kockate.


Zadnjih godina su kockarnice u drugom planu u odnosu na sve druge ljepote ovog grada i zabavne sadržaje koje nudi. Iako je možda rulet nekada bio asocijacija na zabavu u ovom gradu, danas su ljubiteljima adrenalina zanimljive jako uzbudljive vožnje na mjestima zabave i avanture za kompletnu porodicu. Pored popularnog mjesta Circus Circus, tu su i Stratosphere ili New York –New York. Ljubitelji mode mogu posjetiti Caesars Palace i The Forum Shops s dizajnerskom modom. Predivne Mandalay Bay pješčane plaže i bazeni s valovima garancija su za odmor i relaksaciju te će ljubitelji sunca i plaža itekako imati u čemu uživati.

3. Kyoto – grad tisuću hramova

b2
Ovaj japanski grad od gotovo 1,5 milijuna stanovnika poznat je kao najveće i najznačajnije središte japanske kulture ali i kulturni centar svjetskog značenja. Posebnost ovog grada mora se osobno doživjeti kako bi ostala upamćena i prepričavala se s osmijehom na licu.

Prilikom posjete Kyotu obavezno je noćenje u ryokan-u. To je tradicionalni japanski hotel za koji se vjeruje da potiče još iz Edo razdoblja i koji je od tog razdoblja ostao gotovo nepromijenjen, pa duh povijesti prožima svaki kutak njegovih prostorija. Za ugostitelje se smatra da su jedni od najljubaznijih domaćina na svijetu, što je svakako veliki plus.


U sjevernom djelu Higashiyame je smješten Nacionalni muzej, Kennin-ji kompleks hramova gdje se nalazi i najstariji zen hram u Japanu, Kiyomizu-dera hram s kojega se pružaju veličanstveni pogledi na grad, najstarije ulice Kyota, Minimiza Kabuki kazalište, Gion ili kvart gejša. Uz sve ovo, raj za oči turistima su bajkovita bambusova šuma te Teryu-ji zen hram i vrt i još mnogo nestvarnih građevina koje oduzimaju dah. Da biste sve istražili definitivno vam treba dosta vremena.

Ne propustite