Dakle doživite prekrasnu prirodu, uživajte u nezaboravnim pogledima i prepustite se raznolikosti Slovenije!

Kiosk
Dakle doživite prekrasnu prirodu, uživajte u nezaboravnim pogledima i prepustite se raznolikosti Slovenije!
-

Uvek je važila kao "mala zemlja za veliki odmor", ali je, prije svega, asocirala na ski staze i zimske avanture. Nepravedn, jer Slovenija je vjerovatno jedina evropska država koja Alpe spaja sa ravnicom, a jezera i termalne vode sa Mediteranom, pa je "pozivnica" za uživanje u njenim ljepotama "adresirana" na najraznovrsniju ciljnu grupu i važi za sva godišnja doba. Upravo zato, po mir, relaksaciju, avanture ili terapiju, i kad je "ozbiljan" minus i kad je visok plus, ovdje dolaze i mladi i stari.

Primorska prijestonica Slovenije je Portorož ili "luka ruža". Ovaj šarmantni gradić je smješten u samom Piranskom zalivu, nadomak Italije, čiji duh i dalje živi duž slovenačke obale. Turisti bez dvoumljenja dolaze u mjesto uređenih plaža, uglednih hotela, luksuzne marine, zabavnih parkova, vinoteka, najstarijeg kazina u zemlji, bogatog noćnog života, "Auditorijuma" - velike koncertne hale koja je pozornica mnogih kulturnih događaja...

Da biste osjetili kako kraj diše, posjetite okolna sela u kojima se demonstriraju iskonski običaji, slave dani blitve, maslinovog ulja, bijelog luka, vina...

piran-slovenia-dsc00906-hdr-header

Ako ste se spustili na slovenačko primorje, onda nikako nemojte da propustite Piran - najromantičniji grad slovenačke rivijere, smešten na poluostrvu koje se proteže od Šarvinskih brda do Rta Madona.

Centralno mesto zauzima Tartinijev trg u kojem sve vrvi od života, a koji je ime dobio po violinisti Đuzepeu Tartiniju. Zvonik crkve Svetog Jurja dominira gradom, a onda i Venecijanka - zgrada crvene fasade i kamenih ornamenata, koju je podigao mletački trgovac zaljubljen u lijepu Pirančanku. Legenda kaže da je zbog zluradih komentara mještana na njihovu ljubav naredio da se na zgradi ukleše naziv "Pusti, neka pričaju".

Ako vam nije važno da se kupate u slanoj vodi, a svakako želite da se osvježite i uživate, onda produžite do Bleda. Dragulj Slovenije, koji ima samo 5.000 stanovnika, na meti je stotine hiljada turista koji ga "pretvaraju" u megalopolis. Atraktivan je zbog alpskog jezera, izvora termalne vode, velnes programa i prije svega, u kompleksu Sava hotela, blizine Nacionalnog parka Triglav.

shutterstock-364645733

Hotel Izvir nalazi se uz zeleni lječilišni park s jedinstvenim izvorom mineralne vode. Malo je regija koje se mogu pohvaliti s toliko prirodnih izvora mineralne vode kao Radenci s okolicom. Poznato je više od 45 izvora. Arheolozi su utvrdili da su izvore ovdašnje mineralne vode iskorištavali već u prahistoriji. Ime hotela Izvir zapravo je odavanje počasti tim čudesnim darovima prirode.

Sa CityDealom posjetite ove ljepote i odsjednite u renomiranom hotelu Izvir. Uživajte u svim čarima koje vam se nude i to u pola cijene!

glslizvir3jan2017

Ne propustite