Grčka: Tasos - ostrvo pješčanih plaža, maslinjaka, šuma.. uz popuste samo na CityDeal-u!

Kiosk
Grčka: Tasos - ostrvo pješčanih plaža, maslinjaka, šuma.. uz popuste samo na CityDeal-u!
-

Ostrvo dobrih ljudi, nevjerovatne prirode, predivnih pješčanih plaža, maslinjaka, borovih šuma, restorana, meda, voća, slatkiša i čuvenog grčkog vina. 

t14

Tasos, najsjevernije grčko ostrvo neograničenih mogućnosti za bezbrižan, sadržajan i udoban odmor. Nazivaju ga još i "šuma koja pluta", zbog nevjerovatno bogate vegetacije, nepreglednih borovih šuma i plantaža maslinjaka. Ostrvo je poznato po svojim pješčanim plažama, bezbrojnim uvalama i izuzetno blagoj klimi. Najveća i najpopularnija je Zlatna plaža, kristalno čistog pijeska i tamno plavog mora. Tasos pored nekoliko većih plaža nudi mnoštvo malih i praktično neobilježenih plaža koje su idealne za avanturiste i istraživače. 

Glavni grad Limenas najveća je luka i administrativni i kulturni centar ostrva. Najveće turističke atrakcije su Manastir Sv. Arhangela Mihaila iz 12-og vijeka, građen u vizantijskom stilu, autentična stara makedonska sela Panagija i Teologos karakteristična za sjeverni dio Grčke, ostatci Antičke agore i amfiteatra, kao i ostatci srednjevekovnog grada na području Limenasa. Također se može posjetiti tradicionalna fabrika za proizvodnju maslinovog ulja. Glavne privredne grane su proizvodnja i eksploatacija mermera, uzgajanje maslina i proizvodnja maslinovog ulja, meda od borovih iglica koji je poznat ne samo na Tasosu već i u čitavoj Evropi. Ne bi trebalo propustiti čuvenu jagnjetinu sa Tasosa posebno u selima u unutrašnjosti ostrva kao sto su Teologos i Panagija.

tasos-grcka-letovanje-aquatravel-rs-1140x350

Tasos se preporučuje mladima, željnim provoda u bogatom noćnom životu Limenasa, Potosa, ali i porodicama sa djecom koji svakog dana mogu da otkrivaju nove plaže, a Tasos ih ima oko stotinu. Sve ovo možda može da zvuči pretenciozno, ali samo onima koji do sada Tasos nisu posjetili. Ako spadate u njih, vrijeme je da ispravite grešku, a u tome može da vam pomogne portal za online i grupnu kupovinu CityDeal.ba, svojom bogatom ponudom, pristupačnim cijenama i brojnim olakšicama.

Iskoristite i do 20% niže cijene za rane rezervacije i obezbijedite povoljnije ljetovanje na Tasosu za predstojeću ljetnju sezonu - www.citydeal.ba

Pogledajte cjelokupne ponude CityDeal-a i izaberite koji vam termin odgovara: 1. https://goo.gl/WfaAbX 2. https://goo.gl/4HYLqd 3. https://goo.gl/bzcQjh

 

Ne propustite