Fantastična zapečena tjestenina
Pripremite ukusan ručak za 4 osobe
Krem juha od rajčica poslužena uz zapečenu tjesteninu s tunom i repovima kozica idealan je obrok za ljubitelje mediteranske kuhinje.
Sastojci:
- 1 Fant zapečena tjestenina s rajčicom i tunom
- 200 ml vrhnja za kuhanje
- 250 g Tjestenine Fusilli Podravka By Podravka
- 1 limenka Eva Tuna fileta u maslinovom ulju Podravka (110 g) By Podravka
- 100 g Kukuruza šećerca Podravka By Podravka
- 2 žlice maslinova ulja
- 150 g očišćenih repova kozica
- 100 g tikvica
Za juhu:
- 1 Krem juha od rajčica Podravka By Podravka
- 2 žlice maslinova ulja
- nekoliko listića bosiljka za posluživanje
Priprema:
- Sadržaj vrećice Fanta uspite u 800 ml vode pomiješane sa 200 ml vrhnja za kuhanje. Lagano miješajte dok umak ne zavri, pa ga kuhajte 1 minutu i uklonite s vatre.
- U posudu za pečenje dodajte nekuhanu tjesteninu, dodajte ocijeđenu tunu natrganu na komadiće te oprani i ocijeđeni kukuruz šećerac.
- Na maslinovom ulju kratko popecite tikvice narezane na ploške, pa ih posložite po tjestenini. U istoj tavici na preostaloj masnoći popecite repove kozica, pa njih također posložite po tjestenini. Sve zajedno prelijte pripremljenim umakom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 30 minuta.
- Dok se tjestenina peče pripremite juhu. Sadržaj vrećice krem juhe od rajčice istresite u 1 l mlake vode. Miješajte pjenjačom dok juha ne zavri. Kuhajte na laganoj vatri 5 minuta neprestano miješajući.
Izvor: coolinarika.com