CRNA GORA

Budva: Stari grad brane vrećama pijeska, kritično u selima ka Albaniji

Objavljeno:17.03.2018 - 22:07
A A A Times Arial

Foto: primorskenovine.me

U Budvi je u toku velika akcija odbrane Starog grada od plimnog talasa sa vrećama pijeska, a situacija je kritična i u više sela na području opštine Ulcinj u kojima su čamci trenutno jedino prevozno sredstvo.

Više od stotinu mještana, ugostitelja, pripadnika Službe zaštite i spašavanja, Komunalne policije, Vodovoda i Komunalnog preduzeća pune vreće sa pijeskom koje postavljaju duž rive i unutar ulica Starog grada kako bi spriječili da voda uđe u kuće, javljaju crnogorski elektronski mediji.

More kroz kanalizaciju prodire u kuće, a poplavljeni su lokali u prizemlju.

Ulice su pod vodom, a veliki talasi su preko plaže "Ričardova glava" prodrli na veliki trg ispred hotela "Avala".

Stanovnici i ugostitelji u Starom gradu dopremaju kamionima pijesak kako bi spriječili prodor vode od talasa koji su sve veći. Potok koji se uliva u more zatrpan je pijeskom, zbog čega nivo vode raste.

Na području opštine Ulcinj pod vodom je više sela, a najkritičnije je u onima u blizini granice sa Albanijom, gdje mještani do kuća moraju čamcima.

Jak južni vjetar pogoršao je situaciju i na dijelu gdje se Bojana uliva u more, pa je voda prodrla u objekte, jer vodostaj rijeke stalno raste.

Pod vodom su sela u dolini rijeke Bojane - Lisna, Bori, Fraskanjel i Štodra u kojima je uništeno kompletno poljoprivredno zemljište, a mještani strahuju da će im voda prodrijeti u kuće.

Kako javlja Srna, do svojih domova stanovnici Lisne i Bori mogu samo čamcima.

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
 
 

Sponsored by Luponmedia