DRAGA USPOMENA: Ovakve fotografije s ultrazvuka još niste vidjeli, jer ih nema baš svatko

Mame i bebe
DRAGA USPOMENA: Ovakve fotografije s ultrazvuka još niste vidjeli, jer ih nema baš svatko
.

Fotografije s ultrazvuka, koliko god bile nejasne i često nejasne, draga su uspomena na trudnoću koju nijedna žena neće samo tako baciti u smeće jednom kad beba dođe na svijet.

One predstavljaju uspomenu na specifično razdoblje života te se kao takav dokaz vjerno čuva godinama, negdje u papirima, knjigama i kutijama s važnim uspomenama. A iako važan detalj, rijetko će tko tih nekoliko važnih fotografija iz trbuha postaviti na vidljivo mjesto kao dekoraciju ili ukras u dječjoj sobi ili boravku. 


Osim ako je uvećate ili uokvirite, no to rijetko tko čini, zar ne?

Ili ako ih se primi irska umjetnica Laura Steerman iz Dublina koja obične slike s ultrazvuka pretvara u predivna umjetnička djela. Ona koje ćete sigurno objesiti u svom domu i diviti im se svakim pogledom, što zbog prelijepe slike, a što zbog žive uspomene koja se krije na njoj. 


Laura je


Crno-bijela slika predstavlja jedan trenutak u razvoju beba i zato je, iako draga uspomena, zapravo riječ o dosta statičnoj i jednoličnoj uspomeni koju je ona svakako htjela dočarati malo drugačije. Malo razigranije, onako kakva djeca obično i jesu. 


Odabrala je nježne, ali dovoljno jarke boje koje širokim potezima kista razigrano pretvara u živahne i doista posebne portrete. 


Pogledajte kako to izgleda, a ako poželite i sami izraditi jednu, možete pokušati prema njenoj ideji, ili stvar jednostavno prepustiti umjetnici koja ova predivna i originalna umjetnička djela izrađuje za 100 eura. 

 

Ne propustite