Zaprosio me je IAKO imam dijete iz prvog braka, ali uz JEDAN USLOV: Da li je MONSTRUOZNO da pristanem?

Ispovijesti
Zaprosio me je IAKO imam dijete iz prvog braka, ali uz JEDAN USLOV: Da li je MONSTRUOZNO da pristanem?
.

Djeca iz prethodnog braka ili veze i novi partner - to je uvijek pipava tema. Ali teško da bi ijednom roditelju na svijetu palo na pamet da taj "problem" riješi na ovaj monstruozni način.

Zbog novog muža bih se odrekla djeteta iz prvog braka
Imam 30 godina, razvedena sam i iz tog braka imam sina. Starateljstvo nad njim dijelim sa bivšim mužem. Moj dečko, koji je takođe razveden, ima kćerku nad kojom puno starateljstvo ima njegova bivša žena. Ja se sa svojim sinom viđam svakog drugog vikenda, a moj dečko svoju kćerku ne viđa nikada. On me je već zaprosio, ali mi je mjesec dana nakon vjeridbe rekao da želi da se odreknem viđanja sina. Rekla sam mu da moji roditelji žele da provode vrijeme sa svojim unukom, a to mogu samo ako ja imam pravo dijeljenog starateljstva. Dečko, s druge strane, kaže da želi da ode u drugu državu da radi par mjeseci i smatra da bi bilo idealno da ja to vrijeme iskoristim i razmislim da li ću se odreći starateljstva nad svojim sinom. Razmišljala sam i ranije o odricanju od starateljstva nakon vjenčanja, ali kako da to objasnim svojim roditeljima? Majka mi boluje od depresije, otac od kancera. Ne želim da im oduzmem i unuka, to bi im slomilo srce. Dečko mi je, kada smo tek počeli da se zabavljamo, rekao da ne može da prihvati mog sina. Svijesna sam toga da mnogi muškarci ne žele ženine "terete" iz prošlih veza, ali me muči to što moj muž želi da se odreknem starateljstva odmah, a ja sam to planirala za kasnije. Ne mogu da podnesem pomisao da na taj način slomim srce svojim roditeljima, a žao mi je i jer me sin mnogo voli. Šta da radim? - tako glasi bizarno pitanje anonimne žene upućeno dr Vendi, psihologu koja na svom sajtu pomaže ljudima u sličnim životnim nedoumicama.

A ovako glasi i odgovor.

- Ma nemoj da pričaš da imaš "majčinski osjećaj krivice"? Spremna si da se odrekneš i to malo vremena koje možeš da provedeš sa djetetom zbog monstruma od čovjeka koji se odrekao svog djeteta pa isto očekuje i od tebe? Sram te bilo! Jesi li toliko očajna i usamljena i željna muškarca da si spremna da za to trampiš i rođeno dijete? Očigledno jesi?


Molim te, preklinjem te, kreni na terapiju i raščivijaj šta to nije u redu sa tvojom psihom kada si u stanju da uopšte razmatraš taj scenario. I jedini razlog zbog koga bi "možda" razmislila da zadržiš starateljstvo su tvoji stari, bolesni roditelji? Šta da ti kažem, stvarno potraži pomoć - glasi oštar odgovor ovog psihologa.

(dearwendy.com)

Ne propustite