POSLIJE DUGE I JAKE ZIME: Evo kada tačno morate da operete automobil ako ne želite da ga so, snijeg i hladnoća unište

Kiosk
POSLIJE DUGE I JAKE ZIME: Evo kada tačno morate da operete automobil ako ne želite da ga so, snijeg i hladnoća unište
.

Većinski problem krajem zimskih čarolija za vaše automobile jeste napad od korozije. 

Mi vam otkrivamo kako da svog ljubimca uspješno očistite i sačuvate njegove vitalne dijelove od soli, šljunka i prljavštine. 

Svoje automobil treba očistiti temeljno u samouslužnim autopraonicama bez ikakvih problema lagano možete otkloniti svu prljavštinu sa vaših vozila, te isto tako možete spriječiti i propadanje na vašem automobilu laka kojeg ima na metalnim površinama a isto tako i na plastičnim površinama automobila. Tokom pranja obavezno paziti na već vidljiva oštećenja, te probajte mlaz da držite oko 30 centimetera od vašeg vozila.

 

auto1

Kada ste skinuli prljavštinu i so , vaš automobil treba dobro oprati šampon koji je samo određeno za automobil, jer nikako nije dovoljno pranje samo jakim mlazom. Nego dobro zasukati rukave te pomoću starog i dobrog truleksa dobro istrljati cijelu površinu vašeg automobila, a zatim poslije ovog ga dobro isprati.

auto

Kada ste svoje auto dobro isprali i završili, vaš automobil sada treba dobro zaštiti kako bi ste 100 posto bili sigurni da vam se prljavština neće vratiti  i da će lak vašeg automobila ostati sačuvan, a ovo jedino možete postići ukoliko nanesete zaštitni vosak.

auto2

A za njegove vitalne dijelove potražite autopraonice koje posjeduju rupe pomoću koji se temeljno peru svi dijelovi automobila.Pored toga na pod se nanosi sloj hemikalija koji je na bazi ulja te koji može spriječiti prljavštinu i sol da se ne nakuplja ispod vašeg automobila.

Ne propustite