Recept koji morate probati: Orijentalna piletina

Kuharica
Recept koji morate probati: Orijentalna piletina
Jednostavno za pripremu, a nudi vam savršen ukus.

Jednostavno za pripremu, a nudi vam savršen ukus.

Sastojci:

    400 gr. pilećeg bijelog mesa
    2 veće glavice crnog luka
    pola zličice curry
    1 ravna žlica brašna
    120 gr. zaleđenog graška
    200 ml. pavlake
    1 kockica (10 gr.) putera
    500 ml. povrtne supe
    po ukusu vegeta, sol, biber
    kuhana riža
 

Priprema:

 Bijelo meso oprati, posušiti te isjeckajte na kockice. Podgrijte povrtnu supu. Ukoliko nemate, u vrelu vodu stavite povrtnu kockicu za supu, te ostavite nek proključa nekih 5 minuta da se kockica otopi. Grašak operite. Luk očistite, te isjeckajte na sitne kockice.

U dublju posudu,stavite kockicu putera. Kada se puter otopi, dodajte kockice luka. Pržiti dok luk omekša. Potom, dodajte kockice mesa.
Pržite meso dok fino porumeni sa svih strana. Dodajte vegetu, sol, biber i curry. Promješajte da se sve lijepo poveže.
Potom dodajte grašak. Podlijte sa povrtnom supom, toliko da pokrije meso. Poklopite poklopcem, te kuhajte na srednjoj vatri dok meso omekša.To je nekih 30-ak minuta.

Po potrebi dolijevajte supu.Ali pazite nemojte previše, pa da meso prekuhate. Onda i grašak će vam se raspadnuti. Treba da ima malo vode. Potom, dodajte brašno. Ostavite nek kuha još 5 minuta. Pa dodajte pavlaku. Promiješajte da se sve lijepo poveže.
Ostavite sa strane nek se prohladi. Za to vrijeme skuhajte rižu kako to već radite.
Potom na tanjir za serviranje, stavite rižu. Na rižu, stavite piletinu.

Izvor: coolinarika.com

Ne propustite