Sanjate često majku ili oca: Ako je odgovor 'da' EVO ŠTA VAS OČEKUJE

Kiosk
Sanjate često majku ili oca: Ako je odgovor 'da'  EVO ŠTA VAS OČEKUJE
.

Često nakon sna postavljamo pitanje zašto smo baš tu osobu sanjali, no likovi koje najčešće sanjamo predstavljaju zapravo nas same. Čovjek je socijalno biće i stalno u doticaju s drugima, pa ne čudi da često sanjamo nekog iz naše okoline.

Svaki lik iz sna tumači se na dvije razine – kao subjekt i objekt. Na nivou subjekta svaki je lik parabola našega vlastita bića – mi sami se pojavljujemo kao netko drugi. Ako je lik uplašen, i mi se podsvjesno bojimo. Ono je važno za tu osobu, zapravo važno za nas pa lik možemo protumačiti promatrajući sebe. Na razini objekta, ne treba promatrati lik nego njegov odnos s drugima. Osobito kad se u snu pojavljuju poznati, promatranje kroz prizmu objekta objasnit će kako ih podsvjesno doživljavamo.

Lik oca ili majke često se pojavljuje u vrijeme nevolje ili u tjeskobnom vremenu.

Kod muškaraca snovi o majci imaju dublje značenje jer je odnos majke i sina dublji od odnosa majke i kćeri. Naravno, lik majke ne mora biti baš prava sanjačeva majka.

Majka u snu može biti lik koji nas vodi kroz život i kojemu se u život u često okrećemo. Sanjamo li nepoznatog starca ili staricu, prenosi se poruka velikog iskustva, odnosno životne mudrosti. Danas, u moderno doba, potiskujemo značenje starijih, no ako se starac u snu pojavljuje kao sijed i velik čovjek, stižu nam velika mudrost i promjena.

Sve ono što je majka bila nalazi se u snu

Žene sanjaju majke češće od muškaraca. Majke se u snovima pojavljuju u dvije krajnosti – kao dobre ili loše. Lik majke predstavlja kako doživljavate majke u stvarnom životu.

Oca sanjamo kad se tražimo u životu

Lik oca u snu ima šire značenje. On je racionalan, odnosno posrednik između razumnog i duhovnog u životu. Sanjamo oca i kad smo u konfliktu između onoga što on radi u životu i onoga što mi radimo, posebice kada se još tražimo u životu.

Ne propustite