RIBANJE VIŠE NIJE POTREBNO: Uz pomoć ova dva sastojka vaše kupatilo će sijati!

Sve za dom
RIBANJE VIŠE NIJE POTREBNO: Uz pomoć ova dva sastojka vaše kupatilo će sijati!
.

Najgori kućni posao mora biti čišćenje toaleta. Uvijek se smatrao za najprljavijim dijelom kuće, i imate osjećaj da morate ribati i ribati sa svim oblicima hemikalija kako biste uništili klice i bakterije. Ali činjenica je da su nas hemijske kompanije obmanule kako bi mogli prodati svoje proizvode i zaraditi na našoj nevolji. Istina je da posao možete završiti sa samo par običnih kućnih stvari koje svi imamo u kuhinji. A najbolje od svega je to da ne zahtjeva nikakvo ribanje.

Ne možete vjerovati? Evo nekoliko recepata za ovaj prirodni čistač, isprobajte ih i javite nam kako djeluju. Bit ćete iznenađeni.

Soda bikarbona

Uzmite pola kutije sode bikarbone i prospite je u WC školjku. Ostavite da soda bikarbona pusti svoju magiju tokom noći. Kada ujutru ustanete sperite školjku nekoliko puta dok soda bikarbona ne oteče kroz odvod. Uzmite četku za školjku i pređite njoj po stranama kako biste uklonili klice, ako ih ima. Rezultat će biti biserno bijela WC školjka.

Ocat i soda bikarbona

Soda bikarbona je odlična za uklanjanje mrlja, ali nema nikakva svojstva za borbu protiv klica, pa ako želite dezinfikovati vašu školjku dodajte bijeli ocat kako biste završili proces čišćenja. Ocat je blaga kiselina, može uništiti klice i bakterije, neutrališe neprijatan miris i siguran je za sve.

Trebat će vam jedna šolja ocata i pola čaše sode bikarbone. Naspite bijeli ocat u WC školjku i ostavite ga djeluje 30 minuta. Nakon 30 minuta uzmite sodu bikarbonu i četku za školjku i naspite sodu bikarbonu u školjku. Imate ćete čist i toalet bez klica. Veoma je jednostavno i lagano.

Ne propustite