Zvijezda filma Glup i gluplji Apel Jima Carreyja: "Smjesta obrišite svoj profil na Facebooku"

Kiosk
Zvijezda filma Glup i gluplji Apel Jima Carreyja: "Smjesta obrišite svoj profil na Facebooku"
.

Jim Carrey moli ljude da prestanu koristiti Facebook jer je "profitirao od ruskog miješanja" u američke izbore 2016. godine. Zvijezda filmova kao što su Glup i gluplji i Maska više nema profil na toj društvenoj mreži te tvrdi da kompanija ne čini ništa kako bi spriječila rusko uplitanje u američku politiku.

gli

Osim što je obrisao profil na Facebooku, Carrey prodaje svoje dionice te kompanije te moli druge da naprave isto. Ovu odluku donio je tjedan dana nakon što je objavljeno da ga se neće sudski goniti zbog smrti bivše djevojke Cathrione White, koja je počinila samoubojstvo.

"Rješavam se dionica Facebooka i brišem svoj profil jer je Facebook profitirao od ruskog miješanja u naše izbore te i dalje ne čine dovoljno da ga spriječe", napisao je 56-godišnji glumac.

"Potičem ostale investitore da se počnu brinuti o našoj budućnosti. Prekinite prijateljstvo s Facebookom", napisao je.

Iz Facebooka se još nisu oglasili o Carreyjevoj objavi, no Mark Zuckerberg je rekao da je jedan od najvažnijih zadataka te društvene mreže borba protiv lažnih informacija.

U dužoj izjavi poslanoj magazinu Fortune, Carreyjev glasnogovornik izjavio je da "je društvena mreža stvorila cyber-mostove koje mogu prijeći oni kojima nije stalo do naših interesa, a mi im to dopuštamo".

"Moramo potaknuti veći nadzor vlasnika društvenih platformi. Naši investitori aktivisti moraju poslati poruku da je potreban odgovoran nadzor. Svijetu je potreban kapitalizam sa savješću", dodaje se. 

Ne propustite