"Isprobavala sam haljinu u jednom beogradskom butiku, a prodavačica me ponizila kao niko u životu"

Kiosk
"Isprobavala sam haljinu u jednom beogradskom butiku, a prodavačica me ponizila kao niko u životu"
.

Jedna Beograđanka doživjela je neprijatnu situaciju u jednom butiku, a svoju ispovijest ispričala je za sprski "Blic.rs".

"Udavala se sestra mog dečka i to mi je bila prilika da upoznam cijelu njegovu širu i užu familiju. Naravno da sam željela izgledati savršeno i pokazati se u punom sjaju. Nažalost, nabacila sam šest ili sedam kilograma viška i nisam imala vremena ni volje pozabaviti se skidanjem istih. Zato sam odlučila naći haljinu koja će jednostavno prikriti što treba i dobro mi stajati.

Krenula sam prema kabinama... I pakao je počeo. Prodavačica je dežurala milimetar ispred kabine kao da sam potencijalni bombaš samoubojica u posjeti ambasadi. Doslovno sam je čula kako diše, a mislim da bi je bilo koji moj nagao pokret zapravo 'opaučio'. Svaku minutu i pol zapitkivala je treba li mi pomoć i tražila da izađem da i ona vidi kako mi stoje izabrane haljine. Na moje konstatacije da ne treba ništa i da je sve u redu, razočarano je coktala...

Bila sam praktično samo u donjem rublju, s haljinom koju sam pokušavala isprobati oko zglobova, kada je dotična sasvim slobodno širom razgrnula zavjese kabine, odmjerila me od glave do pete i rekla: 'Uf, maco, dobro si ti uspela zakamuflirati taj višak kilograma koji imaš. Nisam mislila da si tako krupna.

To je bio jedan od najužasnijih momenata u životu - da se nađem gotovo naga pred nepoznatom ženom, spremnom da komentira moje tijelo i moj izgled. Pocrvenjela sam kao bulka, nesposobna da kažem bilo što pametno ili što bi barem donekle ublažilo poniženje koje sam doživjela. Skupila sam mrve svog ponosa, navukla zavjese, obukla se brzinom svjetlosti i revoltirano izašla iz butika bez riječi. I naravno, više se nikada u isti nisam vratila.

kabina-presvlacenje-slika-16829598

Da, ljudska nekultura nema granica. Da, taj komentar jeste odraz njenog primitivizma, neprofesionalnosti i neodgoja. Da, ni ona sama nije bila odraz savršene žene. Da, zadovoljna žena nikada ne bi rekla nešto tako drugoj ženi. Da, ona je samo prodavačica u butiku i više je nikada neću vidjeti... Njeno mišljenje nije važno. Ali, sve ove riječi utjehe meni nisu pomagale - srozala me je i ponizila kao nitko nikada i dugo mi je trebalo da zaboravim ovu neugodnu epizodu u svom životu", zaključila je ona.  

 

 

 

Ne propustite