POPLAVE U KISELJAKU I FOJNICI : Voda ušla u kuće, sve ekipe na terenu!

Bosna i Hercegovina
POPLAVE U KISELJAKU I FOJNICI : Voda ušla u kuće, sve ekipe na terenu!
.

Zbog obilnih padalina, u općini Fojnica je proglašeno stanje prirodne nesreće, dok je izlijevanje rijeke uzrokovalo probleme i u općini Kiseljak - izjavio je za Fenu dežurni operativni u Upravi civilne zašite SBŽ-a Miroslav Štrbac, naglasivši kako u ostalim dijelovima SBŽ-a, trenutno, nema problema.

Štrbac je istaknuo kako je u Fojnici voda uzrokovale najviše problema u naseljima Gojevići, Dusina i Bakovići, te da je voda ušla u pet kuća.

- Voda je ušla u podrumske prostorije, te, do sada, nije bilo potrebe za evakucijom ljudi. Također, poplavljeno je više njiva i plastenika - istaknuo je on.

Kako je kazao, ugrožena je i cesta od naselja Luke do Dusine, a u tijeku je njena sanacija.

- Put će biti upotrebljiv, ali će, radi preventive, biti zatvoren 24 sata u slučaju da dođe do klizišta. Međutim, na raspolaganju je alternativni put - dodao je Štrbac.

U općini Kiseljak je došlo do izlijevanja rijeke Lepenice na cestu u naselju Gormiljak kojom se, kako je kazao Štrbac, prometuje otežano, dok je voda došla do četiri kuće u ovoj općini.

Štrbac je naglasio da se, zbog smanjenog intenziteta padalina, stanje u Kiseljaku i Fojnici stabilizira, ali da su sve ekipe na terenu.

Ne propustite