UKUSAN I ZDRAV: Namaz od špinata, maslina i bijelog luka!
Osim kao namaz od povrća, u kojem možete uživati uz krišku integralnog hljeba, možete ga iskoristiti i kao preliv za tjesteninu ili pirinač s povrćem.
Osim kao namaz od povrća, u kojem možete uživati uz krišku integralnog hljeba, možete ga iskoristiti i kao preliv za tjesteninu ili pirinač s povrćem.
Sastojci:
– ½ šolje zelenih maslina (bez koštica)
– ½ šolje crnih maslina (bez koštica)
– 1 šolja svježeg špinata, sitno nasjeckanog
– ½ šolje mladog luka, isječenog
– 2 čehulje bijelog luka
– 100 ml maslinovog ulja
– sok od ½ limuna, svježe iscijeđenog
– so i biber – po želji
Priprema:
U blenderu izmiješajte sastojke do željene gustine, odnosno dok ne dobijete jednolično gustu smjesu.
Začinite po želji pa poprskajte s par kapi svježe iscjeđenog limuna.
Izvor: alternativa-za-vas.com