OVO JE PODIGLO OGROMNU PRAŠINU Ona je 4 mjeseca MOLILA doktore da je pregledaju: Kada sam u ordinaciji rekla OVU REČENICU, pozvali su POLICIJU iste sekunde

Mame i bebe
OVO JE PODIGLO OGROMNU PRAŠINU Ona je 4 mjeseca MOLILA doktore da je pregledaju: Kada sam u ordinaciji rekla OVU REČENICU, pozvali su POLICIJU iste sekunde
.

Četiri mjeseca nakon što je rodila kćerku, otišla je kod ljekara. Morala je da skine teret sa grudi, ali nije očekivala da će situacija završiti tako kako je završila.

Njen status proširio se društvenim mrežama brzinom munje
Džesika Porten se mučila sa postporođajnom depresijom. Shvatila je da joj je pomoć neophodna i zakazala je pregled kod ljekara.

- Četiri mjeseca nakon porođaja sam jurila ginekologa i napokon ulovila jedan termin. Otišla sam na pregled sama sa djetetom. Bilo je 14:10 a prozvana sam u 15:15. Ulazi sestra i govorim joj da se borim sa postporođajnom depresijom, da imam napade bijesa i da želim da vidim kako da se borim sa tim. Napominjem i da mi je porodična situacija više nego povoljna, da imam podršku i pomoć, da nikada ne bih naudila sebi ili bebi ali da smatram da su mi neki lijekovi potrebni jer ponekad imam vrlo nasilne misli.

Na brzaka su mi obavili ginekološki pregled, sestra mi je rekla da mora da porazgovara sa ljekarom o mom slučaju i onda je izašla iz ordinacije.

Pozvala je policiju!

Sat vremena sam sa nekom bolničarkom sjedela, ona me je čuvala dok se čekala policija. Kažu mi da će da me vode u urgentni centar, a onda pokušavamo da smislimo kako će da me odvedu dotle jer u ruci imam bebu i nosiljku. Policajci vide da sam savršeno razumna i dogovaramo se da ja odvezem svojim kolima sebe i bebu do urgentnog, dok me oni prate iza. Stižemo, primaju me i uzimaju krv. Dodjeljuju mi čuvara koji pazi da ne pobjegnem. Konačno dolazi i moj muž.

Vode me u toalet da bih im dala uzorak urina. Tjeraju me da se sasvim skinem, i odjću mi zaključavaju. Tek oko 11 uveče dolazi socijalna radnica koja odlučuje da ne moram kod psihijatra i kreće procedura za moje otpuštanje iz bolnice.

Odlazim iz urgentnog slomljena. Nisam dobila ni lijekove, ni novi termin za pregled, ni razgovor sa ljekarom. 10 sati provela sam u paklu i to sa svojom bebom. Eto šta sam dobila zato što sam htjela da zamolim ljekara za pomoć. Eto, to je naš zdravstveni sistem - poručuje u svom statusu na Fejsbuku Džesika. Njena priča podigla je mnogo prašine, budući da su je prenijeli svi američki mediji. A poruku iza statusa, da niko ne bi smio da okleva da zatraži ljekarsku pomoć, shvatili su pacijenti. Sada se čeka da shvate i institucije.

Ne propustite